BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLisanslı depo ücret tarifesi, ÜFE ve TÜFE’ye göre güncellenecek----

Lisanslı depo ücret tarifesi, ÜFE ve TÜFE’ye göre güncellenecek

Lisanslı depo ücret tarifesi, ÜFE ve TÜFE’ye göre güncellenecek
28 Haziran 2022 - 11:59 www.finansgundem.com

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Lisanslı depo ücret tarifesinin her yıl tüketici fiyat endeksi ile üretici fiyat endeksinin ortalaması oranında güncellenmesine yönelik düzenleme yapılırken, Ticaret Bakanlığı da bu oranı yarısına kadar azaltmaya yetkili olacak.

Yönetmelikle, lisanslı depoculuk sistemine ilişkin iş ve işlemlerin daha hızlı ve kolay şekilde sonuçlandırılmasına yönelik değişikliklere gidildi.

Buna göre, lisanslı depo ücret tarifesinin her yıl tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile üretici fiyat endeksinin (ÜFE) ortalaması oranında güncellenmesi sağlandı. Bakanlığa, bu oranı yarısına kadar azaltma yetkisi verildi.

Lisanslı depo fire tarifesi, tüm lisanslı depo işletmelerince yeknesak olarak uygulanmak üzere, Bakanlıkça belirlenecek. Tarifeyle belirlenecek fire, ürünün satışı esnasında satış bedeli üzerinden veya teslimi sırasında ürün miktarı üzerinden kesilecek.

Lisanslı depo işletmelerinin "Lisanslı Depoculuk Tazmin Fonu"na vermesi gereken teminatlara ilişkin olarak Bakanlıkça teminat tarifesi belirlenecek ve teminatlar bu tarife üzerinden hesaplanacak.

Öte yandan, hububat, baklagiller, yağlı tohumlar, fındık, pamuk, zeytin, kuru kayısı ve Antep fıstığı gibi dayanıklı tarım ürünlerinin analiz edilerek modern depolarda depolandığı lisanslı depoculuk sisteminde, lisanslı depo sayısı 158'e ve lisanslı depo kapasitesi 8,3 milyon tona ulaştı.

TÜİK, TÜFE madde sepetinin yayımlanma şeklini değiştirdi

 

MB'den TÜFE'ye endeksli tahvil için yeni adım

 

New York'ta yarı otomatik tüfek alma yaşı 21'e çıkarıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)