BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporLionel Messi’den ‘vergi çalım teknikleri’----

Lionel Messi’den ‘vergi çalım teknikleri’

Lionel Messi’den ‘vergi çalım teknikleri’
13 Haziran 2013 - 16:30 www.finansgundem.com

Dünyanın en iyi futbolcusu olarak gösterilen Barcelona'lı Messi'nin vergi kaçırmakla suçlanması İspanya'nın bir numaralı gündemi oldu

Dünyanın en iyi futbolcusu olarak gösterilen Barcelona'lı Lionel Messi’nin vergi kaçırmakla suçlanması İspanya’nın bir numaralı gündemi haline geldi. Birçok gazete Barcelona Mali Suçlar Savcılığı'nın açtığı davayı manşetine taşırken, ünlü oyuncunun imajının zarar gördüğüne vurgu yapıldı. 4 milyon Euro’nun üzerinde vergi kaçırdığı öne sürülen Lionel Messi ve babası, ispatlanması durumunda kaçırılan vergi miktarı artı onun 2 ve 6 katı ceza ödeyecek ve ayrıca 2 ila 6 sene arasında hapis cezasıyla baş başa kalacak.
Lionel Messi’nin iddia edilen vergi kaçırma yöntemi nasıl işliyordu?
İspanya devlet televizyonu RTVE’nin haberine göre, Arjantinli yıldız Messi ve çevresi İspanyol Vergi Dairesi’ne çalım atmak için ve imajından gelen gelirin vergisini vermemek için bir sistem kurdu.
Belize ve Uruguay gibi vergi cennetlerinde paravan şirketler kuran Messi ve babası Jorge Horacio Messi, Danone, Telefonica, Adidas, Pepsi ve Konami gibi 18 çok uluslu şirketle imaj haklarıyla ilgili kontratlar imzaladı. Söz konusu vergi kaçırma planının ise Lionel Messi’nin imaj haklarını 2005’te Belize merkezli Sport Consultants LTD şirketine verilmesiye başladığı belirtiliyor. Sport Consultants, bu imaj haklarını İngiltere’de kendi kurduğu Sport Enterprises LTD şirketi ile yüzde 10 komisyon karşılığında kullanma anlaşması yapmış. Aynı şirket 15 Eylül 2005’te İsviçre’de bulunan Lazario GMBH şirketine sponsorluk gibi bir kısım hakları komisyon karşılığında devretmiş. 27 Ocak 2006’da reşit olan Lionel Messi, Barcelona’nın Gonzalo Veciana García-Boente noterliğinde tüm imaj haklarını Sport Consultants şirketine 10 yıllığına verdiğini onaylamış. 2006 senesinde ünlü futbolcunun çevresinde çıkan bazı anlaşmazlıklar yüzünden şirketler değiştirilirken, sistem aynı kalmış. Uruguay’da kurulan Jembril SA, Sport Consultants LTD ile; Sidefloor LTD şirketi Sport Enterprises LTD ile ve Tubal Soccer Management GMBH ise Lazario GMBH ile yer değiştirmiş. Messi imaj haklarından, 2006-2009 yılları arasında 10 milyon Euro’nun üzerinde para kazanırken, 2007’de 1.059.398,71 Euro, 2008’de 1.572.183,38 Euro ve 2009’da 1.533.092,87 Euro vergi ödemesi gerekiyordu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)