BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLimon fiyatları artış gösterecek----

Limon fiyatları artış gösterecek

Limon fiyatları artış gösterecek
25 Ekim 2015 - 17:26 www.finansgundem.com

MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tanrıöver, istenen rekolteye ulaşılamaması nedeniyle limon fiyatlarında artış yaşanacağını söyledi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, (MTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kasım Tanrıöver, bu yıl limonda beklenen rekolteye ulaşılamadığını belirterek, limon fiyatlarının artacağını bildirdi. Tanrıöver aynı zamanda bu durum karşısında devletin yeni teşvikler vermesi gerektiğini belirtti.

Tanrıöver, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de narenciyenin kalbi olan Mersin'de limon üretiminin geçen yıllara oranla bu yıl düştüğünü belirtti. 

Rekoltenin birçok bölgede düştüğünü aktaran Tanrıöver, şunları kaydetti: 

"Narenciye üreticileriyle görüşmelerimizde bu yıl rekoltenin düşük olacağını öğrendik. Bu durum limon fiyatlarının yüksek olacağını gösteriyor. Bunun sebeplerinin başında artan maliyetlerin olduğunu gelen şikayetlerden daha iyi anlıyoruz. Bu durumda da görülüyor ki limon fiyatları bu sene de normalin üzerinde seyredecek. Türkiye'de narenciyenin kalbi olan kentimizde bu kadar düşük rekoltenin olması üzücü. Devlet, yeni teşviklerle üreticiye destek vermeli, üreticiyi daha sağlıklı tarım yapmaya teşvik etmeli." 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)