BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLimak'tan Fildişi'ne 58 milyon euro'luk yatırım----

Limak'tan Fildişi'ne 58 milyon euro'luk yatırım

Limak'tan Fildişi'ne 58 milyon euro'luk yatırım
21 Aralık 2015 - 11:24 www.finansgundem.com

Limak, Fildişi Sahili'nde yerel bir ortakla 58 milyon euro yatırımla kuracağı çimento tesisinin temelini attı.

Limak' tan yapılan açıklamaya göre, Fildişi Sahili’nin Abidjan şehrinde limana yaklaşık 20 km mesafede kurulacak olan tesis, ilk etapta yıllık 1 milyon ton çimento öğütme ve paketleme ile 1 milyon ton hazır beton üretim kapasitesine sahip olacak.

Limak Çimento Grubu'nun Afrika'da Mozambik'teki çimento öğütme ve paketleme tesisi yatırımının inşaatı devam ederken, grup Fildişi Sahili'ndeki yeni yatırımla birlikte bu kıtada hızlı büyümeyi hedefliyor. Grubun Türkiye'de ise 10 çimento fabrikası bulunuyor.

Batı Afrika’nın en büyük ekonomilerinden biri konumundaki Fildişi Sahili'nin yatırımcılar için alt yapı, enerji, konutlaşma ve telekom alanlarında bir cazibe merkezi haline geldiğini belirten Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, "2017 yılında tesisimizin devreye girmesi sonrası, bir BIMS blok üretim tesisi ve bir adet de prefabrike ürünler fabrikası yatırımı ile yolumuza devam etmeyi planlamaktayız. Aynı zamanda, pilot bir Ar-Ge merkezi ile bölgede faaliyet göstermeyi hedefliyoruz” dedi.

Özdemir, Fildişi Sahili’nde çimento sektörünün yanı sıra inşaat, altyapı, enerji üretimi, enerji dağıtımı ve turizm alanlarında da yatırım yapmaya hazır olduklarını söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)