BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLideri kadın olan tefeci çetesi çökertildi----

Lideri kadın olan tefeci çetesi çökertildi

Lideri kadın olan tefeci çetesi çökertildi
23 Şubat 2020 - 11:16 www.finansgundem.com

Diyarbakır'da zorla senet imzalatarak çok sayıda kişiyi milyonlarca lira borçlandıran çeteye operasyon... Liderliğini M.Ş. adlı kadının yaptığı şebeke dört aylık teknik ve fiziki takip sonrası çökertildi


Diyarbakır Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine başlattığı çalışmada, M.Ş. adlı kadının liderliğini yaptığı çetenin izini buldu. Yaklaşık dört ay süren teknik ve fiziki takibin sonunda, geçen çarşamba sabahı çeteye yönelik operasyon düzenlendi.

BORÇLULARIN EVLERİNE EL KOYMUŞLAR

Belirlenen adreslere eş zamanlı baskın yapan polis, dokuz şüpheliyi gözaltına aldı. Adreslerde yapılan aramalarda iki ruhsatsız tabanca, bir ruhsatsız tüfek ve çok sayıda senet ele geçirildi. Çetenin borç verdiği kişileri, kaçırıp bir eve kapattığı ve zorla senet imzalattığı, borçlarını ödeyemeyenlerin ise ev, arsa, otomobil gibi mallarına el koydukları ortaya çıktı.

ALTI KİŞİ TUTUKLANDI

Zorla senet imzalatarak çok sayıda kişiyi milyonlarca lira borçlandırdıkları belirlenen şüpheliler, polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Haklarında ‘nitelikli yağma’, ‘tefecilik’ ve ‘tehdit’ gibi suçlardan işlem yapılan şüphelilerden çete liderinin de aralarında bulunduğu altı kişi tutuklandı. Üç şüpheli, ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)