BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaLiddell: Zayıf TL bankaların varlık kalitesine baskı uyguluyor----

Liddell: Zayıf TL bankaların varlık kalitesine baskı uyguluyor

Liddell: Zayıf TL bankaların varlık kalitesine baskı uyguluyor
09 Temmuz 2019 - 13:59 www.finansgundem.com

Fitch Ratings Kredi Analisti Liddell, "Zayıf Türk Lirası ve dövizde oynaklık var. Bunlar zaten bankaların varlık kalitesine baskı uyguluyor" dedi

Fitch Ratings Kredi Analisti Lindsey Liddell, Bloomberg HT’deki Fokus programına konuk oldu. Liddell, Fitch’in raporunda Türkiye’deki ve Latin Amerika’daki bankaların en hassas olanlar olduğu belirterek Türk bankalarının negatif görünüme sahip olduğunu söyledi.

Analist, “Türkiye’deki bankaların çoğunluğu negatif görünüme sahip. Bu da bankaların kredi portföyündeki baskıyı yansıtıyor. Zayıf Türk Lirası ve Dövizde oynaklık var. Bunlar zaten bankaların varlık kalitesine baskı uyguluyor. Bankaların son sermayelerine baktığımızda da risk oluşturduğunu söyleyebilirim” dedi.

Merkez Bankası başkanının değişmesinin bankacılık sistemine olan etkilerini de değerlendiren Liddell, “Faiz oranları aşağı gelecek olursa varlık kalitesi açısından destekleyici olacaktır. Aynı zamanda potansiyel olarak büyümeyi teşvik edecektir. Faiz oranları çok hızlı bir şekilde aşağı gelecek olursa bu döviz oranı için risk yaratacaktır” dedi.

Liddell'in konuşmasında öne çıkan diğer detaylar şöyle; “Ekonomik büyüme bankaların varlık kalitesini ve iç hacmini destekler. Ancak Türkiye için ekonomik büyüme ne kadar güçlü devam edebilir sorusu sorulmalı. Türkiye bankacılık sektöründe gördüğümüz şey; kredi büyümesi 2018 yılı düşünüldüğü zaman keskin bir şekilde düştü ve 2019 yılında baskılanmaya devam etti. Kamu bankaların kredi büyümesinin ana destekçisi olduklarını bu yılın ilk çeyreğinde gördük. Türkiye’de genel anlamda 2019 yılı için bankacılık sektöründeki büyümenin etkisiz olacağını düşünüyoruz"

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)