BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLibya'daki karışıklık inşaatçıları vurdu----

Libya'daki karışıklık inşaatçıları vurdu

Libya'daki karışıklık inşaatçıları vurdu
09 Ocak 2015 - 06:29 www.finansgundem.com

Libya’daki iç karışıklıklardan dolayı şantiyelerini acilen terk eden inşaatçıların, bu ülkede 4.5 milyar dolarlık alacağı kaldı

Libya’daki iç karışıklıklar bu ülkede proje üstlenen Türk inşaatçıları zarara sokuyor. Libya'daki şantiyelerini acilen terk eden inşaatçıların, bu ülkede 4.5 milyar dolarlık alacağı kaldı. 

Duygu Erdoğan'ın Milliyet'teki haberine göre alacakların 200’e yakın şirketin 280’in üzerinde projesinden kaynaklandığı ifade ediliyor. 1.3 milyar dolarlık envanterin de Libya’da kaldığı kaydedildi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Ersin Takla, “Libya, Türk müteahhitlerinin ilk defa dışa açılıp deneyim kazandıkları, 42 yıl aralıksız iş yaptıkları bir ülke. Şu an teorik olarak orada belki varız ama pratik olarak artık kimse yok. İsteseniz de bir şey yapamazsınız” dedi.

‘İhracat da bitti’

Takla, Libya’nın üç yıldır ‘hazır para’sını yediğini belirterek, şunları söyledi:
“Bu durum ihracatı da bitirdi. Libya Merkez Bankası bütün akreditifleri durdurmuştu, artık sadece Libya Dinarı ile ihracatı kabul ediyor. Bunun da uluslararası geçerliliği sıkıntılı olduğu için kimse mal satamıyor. Yıllık ihracat miktarı 2-3 milyar dolar arasındaydı. Kalıcı bir hükümetle iç bütünlük sağlanmadığı ve petrol satma düzeni kuramadıkları için iş yapabilme imkanı kalmadı.”

‘Hiçbir sorun çözülemiyor’

Uluslararası Müteahhitler Birliği Konfederasyonu (CICA) Yönetim Kurulu Başkanı Emre Aykar ise, Libya’yı ‘ölü pazar’ olarak nitelerken, “Şu anda orada çalışmak çok zor. Ne haklarını alabilme, ne zarar gören makinelerle ilgili hiçbir sorun çözülemiyor. “Bir ara 20 milyar doların üzerinde işimiz vardı. İlk beş pazar içindeydi” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)