BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLibya’da 3 günlük sokağa çıkma yasağı----

Libya’da 3 günlük sokağa çıkma yasağı

Libya’da 3 günlük sokağa çıkma yasağı
06 Ağustos 2021 - 11:01 www.finansgundem.com

Libya hükümeti yaptığı açıklamada, ülke genelinde yeni tip korona virüse bağlı can kayıplarında düşüş yaşanmasına rağmen, Cumartesi gününden itibaren üç günlük sokağa çıkma yasağı uygulama kararı aldı.

Şarku’l Avsat’ın AFP’den aktardığı habere göre, hükümet, internet platformları üzerinden yayınladığı kararında, “7-9 Ağustos tarihleri arasında tam kapsamlı sokağa çıkma yasağı” kararı aldığını açıkladı.

Günlük enfeksiyon oranı son haftalarda yapılan testlerin yaklaşık yüzde 50'sinden son günlerde ortalama yüzde 20'ye düştü.

Libyalı yetkililer geçen ayın sonundan bu yana, ülke genelinde patlak veren koronavirüs vakalarıyla başa çıkabilmek adına ülkenin batısında ve merkezinde bulunan kentlerde günde 12 saat olmak üzere kısmi sokağa çıkma yasağı uyguluyor.

Söz konusu yasak, sağlık yetkililerin istikrarlı bir “epidemiyolojik” statüde olduğunu düşündüğü doğu ve güneydeki şehirler için geçerli değil.

Sokağa çıkma yasağı kapsamında, sağlık ve güvenlik niteliği taşıyan sektörler hariç, kafe, kulüp, park ve bahçeler dahil tüm ticari faaliyetler kapalı.

Hükümet, okulların askıya alınması ve toplu taşıma araçlarının kullanımının yasaklanması da dahil olmak üzere artan koronavirüs vakalarıyla başa çıkmak için bir dizi kısıtlama ve ihtiyati tedbir uyguladı.

Aynı zamanda tedbirler arasında, hükümet ve özel sektörde çalışanların yüzde 25'ine düşürülmesi de yer alıyor.

Libya Ulusal Hastalık Kontrol Merkezi, son 24 saat içerisinde bin 996 kişide yeni tip korona virüs (Kovid-19) tespit edildiğini ve virüse bağlı 28 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Merkez tarafından yapılan açıklamaya göre, geçen yılın Mart ayında virüsün ülkede ortaya çıkmasından bu yana toplam vaka sayısı 262 bine ulaştı.

Açıklamada, son bir günde korona virüs nedeniyle 28 kişinin hayatını kaybettiği ve ülkedeki toplam can kaybının 3 bin 663’e yükseldiği ifade edildi.

Ayrıca son 24 saatte bin 75 kişinin iyileşmesiyle şu ana kadar ülkede 196 binden fazla kişinin iyileştiği bilgisi de verildi.

Yaklaşık 7 milyon nüfusa sahip Libya’da 700 bin vatandaşa Kovid-19 aşısı yapıldı.

Libya Çin'den 1 milyon 260 bin doz aşı aldı

 

Libya'dan Türk şirketlerine yatırım çağrısı

 

CNN, aşısız çalışanlarını işten çıkardı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)