BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiLibya Merkez Bankası'ndan devalüasyon kararı ----

Libya Merkez Bankası'ndan devalüasyon kararı

Libya Merkez Bankası'ndan devalüasyon kararı
17 Aralık 2020 - 08:19 www.finansgundem.com

Trablus'taki Merkez Bankası nezdindeki resmi kurda dolar uzun süredir 1,34 dinardan işlem görürken, karaborsada 5,65 dinar seviyesinde seyrediyordu.

Bu yılın ilk yarısında, Libya dinarı piyasadaki değerinin % 54'ünü kaybetti. Libya Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, Libya Dinarı'nın karşısında 4,48 bandına çekilmesine karar verildiği bildirildi.

Karar 3 Ocak 2021'den itibaren su girecek.

BM Libya Destek Misyonu (UNSMIL), kararı olumlu bir adım olarak nitelendirdi.

Dolar kuru, ülkenin doğusu ile batısı bölünmüşlük nedeniyle, arz ve talep dengesine göre gösterildi. 

Libya ekonomisi zengin petrol yatakları ve limanları geri kazanıldı 9 yıldır devam eden savaş nedeniyle kapatıldığı için yaklaşık 155 milyar dolar zarar etti.

National Oil Corporation, yalnızca geçen Ocak'tan 12 Eylül'e kadar, petrol üretimini durdurmanın toplam zararının yaklaşık 10 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Omar Al-Mukhtar Üniversitesi'nde ekonomi profesörü Saqr Al-Jibani, Al-Arabi Al-Jadeed gazetesi ile bir röportajında ​​yerel para krizinin siyasi suçunun olduğunu ve onun yönden yolsuzda kuşatıldığını söyledi; Hedef sadece ekonomik olarak karaborsayı kaldırmak, enflasyonu düşürmek ve durdurmaksa, döviz kuru ayarlamasını (Libya dinarının devalüasyonu) memnuniyetle karşıladığını açıkladı.

Al-Jibani, "Devalüasyon siyasi baskılar ve diğer gündemlerden kaynaklanıyorsa, düşük küresel petrol fiyatlarının yanı sıra, ülkenin tanık olduğu istisnai döviz rezervlerini baltalamak için yerel para birimindeki spekülasyonları körükleyecek ve yüksek fiyatlara yol açacaktır. 

Türk iş adamları rotayı Libya'ya çevirdi

 

Türk iş adamları rotayı Libya'ya çevirdi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)