BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLibya Kovid-19 kapsamında tedbirlerini yeniliyor----

Libya Kovid-19 kapsamında tedbirlerini yeniliyor

Libya Kovid-19 kapsamında tedbirlerini yeniliyor
23 Ekim 2021 - 15:52 www.finansgundem.com

Sınırlardan kaçak giriş yapan 'düzensiz göçmenler'e Kovid-19’a karşı aşı kampanyası uygulanıyor.

Libya'nın başkenti Trablus merkezli Ulusal Hastalık Kontrol Merkezinin (NCDC), bölgedeki sığınaklarda kalan düzensiz göçmenler için Kovid-19’a karşı yeni bir aşı kampanyası başlattığı bu günlerde Libya Sağlık Bakanı Dr. Ali el-Zanati, birkaç danışmanıyla birlikte Kovid-19 salgınıyla mücadele amacıyla ulusal planın hazırlık prosedürlerini yenilemeyi öngören politikaları görüştü.

Libya Sağlık Bakanlığı, Trablus'ta düzenlenen görüşmede, Bakanlık tarafından ülke genelinde aşı kampanyalarını yoğunlaştırmaya yönelik kollektif çabaları arttıran ve böylece salgın durumunun istikrara kavuşmasını sağlayan önlemlerin ele alındığını belirtti.

Diğer yandan Sağlık Bakanı Hastane İşlerinden Sorumlu Danışmanı Dr. Sadettin Abdulvekil, pandeminin sona ermesinin ötesinde mevcut epidemiyolojik durumdan yararlanmanın ve planlamanın temel noktaları gözden geçirdiğini belirterek, başlıca alanlarda yoğun bakım kapasitesinin ve iş verimliliğinin artırılmasıyla birlikte aile kapasitesinin artırılmasının öneminden bahsetti.

Hastalığın geçen yılın Mart ayında Libya'ya girmesinden bu yana toplam vaka sayısı 352 bine ulaştı. Ülke genelinde son 24 saatte 689 yeni vaka kaydedilirken, 194 vaka kritik durumda. Bu süreçte gerekli tedaviyi aldıktan sonra 286 bin vaka sağlığına kavuşurken, 4 bin 892 kişi ise hayatını kaybetti.

Libya Ulusal Petrol Şirketi (NOC) dün yaptığı açıklamada, bölge içerisinde salgınla mücadele çalışmalarına destek vermek üzere ülkenin güneyindeki Gat ilçesine tıbbi oksijen tesisi kurularak faaliyete alındığını açıkladı.

Açıklamanın devamında ise Şirket, bölgelerde bulunan oksijen kaynakları için mevcut bilgilerin incelendiğini ve izolasyon merkezlerine ve hastanelere oksijen sağlamak için bu fabrikaların üretim kapasitesinden maksimum şekilde yararlanmak için en iyi seçeneklerle ilerlediklerini belirterek, geçtiğimiz haftalarda el-Ajaylat, Jalu, Vadi Eşiği ve Ra’s Lanuf bölgelerine dört tıbbi oksijen tesisinin kurularak aktif hale getirildiğini açıkladı.

Ayrıca Ulusal Petrol Şirketi ve yabancı şirket ortaklarının koronavirüs salgınına karşı koymak için sağlık sektörüne destek sağlamaya devam ettiğini belirterek, söz konusu fabrikaların Libya'daki oksijen eksikliği sorununun çözümüne katkıda bulunduğuna dikkat çekti.

Aşılarla ilgili olarak el-Zanati merkez müdür Haydar el-Saih ve aşı komite başkanı Süleyman Ebu Sirvil ile ülkedeki korona virüs aşısına olan ihtiyaçlarını görüştü.

el-Zanati, "Libya'nın gerçek aşı ihtiyacının 14 milyon dozdan fazla olduğu tahmin ediliyor" dedi.

Aynı bağlamda, Yasadışı Göçle Mücadele Dairesi, NCDC ve Uluslararası Göç Örgütü (IOM) ile işbirliği içerisinde düzensiz göçmen diye isimlendirilen sınırlardan kaçak giriş yapan kişilere yönelik korona virüs aşısı için ulusal kampanyaya yeniden başladığını bildirdi.

'Libya'da istikrarsızlık Afrika'da silahları yayıyor'

 

Türkiye, Irak ve Libya arasında terörizme karşı iş birliği

 

Libya'da halk Temsilciler Meclisi'ni protesto etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)