BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLibra'ya Kongre'de sert tepki: Güvenilmez----

Libra'ya Kongre'de sert tepki: Güvenilmez

Libra'ya Kongre'de sert tepki: Güvenilmez
17 Temmuz 2019 - 08:01 www.finansgundem.com

Libra ile ilgili endişeleri gidermek için Kongre'de soruları yanıtlayan Facebook yetkilisi Marcus, senatörlerin sert eleştirileriyle karşılaştı

Sosyal medya devi Facebook’un plan aşamasındaki kripto para birimi Libra’ya karşı finans uzmanları ve siyasetçilerden gelen tepkiler devam ederken, kurum yetkilileri Washington’da ABD Kongre üyelerinin endişelerini gidermek amacıyla sorularını yanıtlıyor. Senato’daki oturumda açıklamalarda bulunan Facebook'un Libra projesinden sorumlu yetkilisi David Marcus senatörlerin sert eleştirileriyle karşılaştı. Marcus bugün de Temsilciler Meclisi'nde soruları yanıtlayacak.

Facebook yetkililerinin, yeni bir dijital para birimiyle ilgili projelerini 18 Haziran 2019 tarihinde açıklamasından bu yana konuya ilişkin küresel çapta eleştiri söz konusu. Eleştirilerin temelinde, 2 milyarın üzerinde kullanıcısı bulunan Facebook sosyal ağ sitesinde böylesi bir uygulamanın yol açacabileceği güvenlik sorunları ve projenin küresel finans sistemi üzerindeki olası olumsuz etkileri yatıyor. ABD Kongresi’nden gelen oturum çağrılarını kabul eden Facebook yetkilileri başkent Washington’da iki gün sürecek oturumlarda Kongre üyelerinin sorularını yanıtlayarak şüpheleri ortadan kaldırmaya çalışacak. Salı günü Senato Bankacılık Komisyonu’nda düzenlenen oturumda Facebook’u temsilen, Libra kripto para projesini yürüten kıdemli uzman David Marcus yer aldı.

'Facebook'a güvenmemiz için delirmiş olmamız gerekir'

Facebook’a geçmeden önce 2012-2014 yılları arasında PayPal firmasının genel müdürü olarak görev yapan Marcus oturumdaki açıklamalarında, Facebook’un gerekli tüm mali ve idari düzenlemeler yapılmadan projeyi hayata geçirmeyecekleri yönünde sözlü taahhütte bulunmaya çalışırken, hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi senatörlerin sert eleştirileriyle karşılaştı.

Komitenin kıdemli isimlerinden Demokrat Senatör Sherrod Brown, “Facebook art arda gelen skandallarla, bize güvenilir olmadığını göstermiş oldu. Bu durumda onlara insanların banka hesapları üzerinde deney yapma şansını sunmamız için delirmiş olmamız gerekiyor” yorumunda bulundu.

Dikkat çeken bir başka eleştiri de Cumhuriyetçi Senatör Martha McSally'den geldi. McSally, Marcus'a hitaben, "Size güvenmiyorum. Kurumunuzu temizleyeceğiniz yerde yeni bir iş modeli ortaya atıyorsunuz" dedi.

Projeyi sert bir şekilde eleştirenlerden olan ABD Maliye Bakanı Steven Mnuchin de Pazartesi günü konuyla ilgili Facebook yetkililerine atıfta bulunarak, “ABD Finans sistemine girmeden önce bizi çok yüksek standartları olduğuna ikna etmek zorunda kalacaklar” demişti.

Başkan Trump’ın da projeye tepkiyle yaklaştığı gözönünde bulundurulduğunda, Facebook yetkililerinin Amerikalı Cumhuriyetçiler’den şu an için destek almalarının zor olacağı öngörülüyor. Diğer taraftan, Demokratlar da Facebook’un güvenlik politikaları ve uygulamalarıyla ilgili genel güvensizliklerini net bir şekilde ifade etmeye devam ediyor. (amerikaninsesi.com)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)