BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkLibor skandalı 8 bankacıyı işinden etti----

Libor skandalı 8 bankacıyı işinden etti

Libor skandalı 8 bankacıyı işinden etti
29 Eylül 2014 - 15:08 www.finansgundem.com

İngiliz Lloyds Bankacılık Grubu, libor skandalında görevi kötüye kullandıkları gerekçesiyle sekiz çalışanın işine son verildiğini açıkladı

Libor skandalına ilişkin İngiliz denetleyici kurumların "görevi kötüye kullanma" gerekçesiyle temmuz ayında toplam 218 milyon sterlin ceza vermesinin ardından, Lloyds Bankacılık Grubu sekiz çalışanın işten çıkarıldığını duyurdu.

Gruptan yapılan açıklamada, "görevi kötüye kullanmanın tamamen kabul edilmez bir durum" olduğu belirtildi.

Yüzde 25 hissesi halen İngiliz hükümetine ait Llyods Bankacılık Grubu'nun, daha önce Japon yeni ve İngiliz sterlini üzerindeki işlemlerde manipülasyona yol açtığı iddia edilmişti.

İngiliz medyası da geçen hafta, uluslararası operasyonları olan 6 bankanın, döviz piyasası manipülasyonu suçlamalarından kaynaklanabilecek yüklü para cezaları için uzlaşma girişiminde bulunduğu yönünde haberlere yer vermişti.

İngiliz medyası Barclays, Citigroup, HCBS, JPMorgan Chase, Royal Bank of Scotland ve UBS bankalarının, İngiltere Finansal Denetim Otoritesi (FCA) ile döviz piyasasında manipülasyon yaptıkları iddiaları nedeniyle olası para cezaları konusunda görüşmelere başladığını öne sürmüştü.

Bankaların FCA ile yapacakları uzlaşma görüşmelerinin yaklaşık iki ay sürmesi bekleniyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)