BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkLibor cezasını primlerden ödeyecek----

Libor cezasını primlerden ödeyecek

Libor cezasını primlerden ödeyecek
18 Ocak 2013 - 12:26 www.finansgundem.com

Barclays, 290 milyon sterlinlik Libor manipülasyonu cezasını, prim havuzundan ödemeyi değerlendiriyor

İngiliz Barclays Plc, geçtiğimiz yıl çarptırıldığı 290 milyon sterlinlik Libor manipülasyonu cezasınının bir kısmı ya da tamamını 2012 prim ödemeleri havuzundan karşılamayı düşünüyor.
Royal Bank of Scotland'ın planının benzerine işaret eden haberler, Barclays'in CEO'sunun çalışanlarına etik standartlarına bağlı kalmaları ya da bankadan istifa etmelerini söyleyerek gözdağı vermesiyle gündeme geldi. Barclays, Libor ve diğer skandallar dizisinin ardından kaybettiği itibarını geri kazanmaya çalışıyor.
Financial Times gazetesinin haberine göre Barclays'in CEO'su Antony Jenkins, bankanın 140 bin çalışanına gönderdiği e-posta vasıtasıyla, performans ve ödüllerin, doğruluk, saygı ve müşteri hizmetleri kalitesine göre değerlendirileceğini söyleyerek, "Barclays'te kurallar değişti. Değerlerimize uymayanlar, gidebilir" dedi.
Jenkins'in selefi Bob Diamond, Libor manipülasyonu skandalı sonrasında eleştirilerin hedefi hâline gelmesinin ardından istifa etmişti. Bankaya yakın kaynakları, bankanın hesaplama komitesinin şimdi de 2011'de 4.9 milyar sterlin olan yatırım bankacılarının prim havuzunu, Libor skandalı ve hatalı faizle satılmış swapların maliyetini yansıtacak şekilde azaltılması için çalıştığını söyledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)