BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLGS'nin soru ve cevapları açıklandı----

LGS'nin soru ve cevapları açıklandı

LGS'nin soru ve cevapları açıklandı
04 Haziran 2018 - 04:43 www.finansgundem.com

MEB, TEOG'un yerine bu yıl ilk kez yapılan Liseye Geçiş Sınavı (LGS) soru ve yanıtlarını açıkladı

2 Haziran Cumartesi ve 3 Haziran Pazar günü Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Liseye Geçiş Sınavı sonrasında sınava giren milyonların gözü şimdi 2018 LGS soruları ve cevaplarında.  

Eski adı TEOG olarak bilinen LGS, bu yıl ilk Haziran Cumartesi ve 3 Haziran Pazar günü yapıldı. Yaklaşık 1 milyon öğrencinin gözü MEB tarafından yayınlanacak olan LGS soru ve cevaplarında. Doğru ve yanlışlarını kontrol etmek isteyen öğrenciler 2018 LGS sorularına ve cevap anahtarına MEB sitesi üzerinden ulaşabilir. 

LGS SONUÇLARI 22 HAZİRAN’DA

Sınavın sonuçları 22 Haziran’da açıklanacak. Sınavla ve sınavsız öğrenci alan okullara tercih ve yerleştirmeye ilişkin iş ve işlemler, ‘2018 Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nda yer alacak.

LGS SORU VE YANITLARI

SÖZEL BÖLÜM

Sözel bölümde sekizinci sınıf Türkçe dersinden 20; din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden 10’ar soru için 75 dakika süre tanındı.

SAYISAL BÖLÜM

İkinci oturum olan sayısal bölümde ise, matematik ve fen bilimleri derslerinden 20’şer olmak üzere 40 soruyu 60 dakikada yanıtladılar.

SINAVA GİRMEYENLER NE YAPACAK

Liseye Giriş Sınavı ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan önemli bir açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı Yusuf Tekin, katıldığı bir televizyon programında Liseye Giriş Sınavı'na dair önemli bir açıklama yaptı. Yusuf Tekin, "Öğrencilerin evlerine yakın 9 lise sunulacak. Anadolu liselerimiz, mesleki ve teknik Anadolu liselerimiz, Anadolu imam hatip liselerimiz var. Öğrenci bunlar arasından 5 tercih yapacak" dedi.

HANGİ KURUMLARA ÖĞRENCİ ALINACAK

Türkiye genelinde 303'ü fen lisesi, 89'u sosyal bilimler lisesi, 228'i Anadolu lisesi, 297'si imam hatip lisesi, 26'sı mesleki ve teknik Anadolu lisesi olmak üzere 943 proje okulu ile alan bazlı program uygulayan 423 mesleki ve teknik lise olmak üzere toplam bin 366 ortaöğretim kurumu merkezi sınavla öğrenci alacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)