BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLeyen: Türkiye, AB üyesi olma yönünde ilerlemiyor----

Leyen: Türkiye, AB üyesi olma yönünde ilerlemiyor

Leyen: Türkiye, AB üyesi olma yönünde ilerlemiyor
10 Eylül 2019 - 14:34 www.finansgundem.com

Avrupa Komisyonu'nun yeni seçilen başkanı Ursula von der Leyen, Türkiye'nin üyeliği konusunda, üye olmak isteyen ülkelere yaklaşımlarının bu ülkelerin tavrına bağlı olacağını belirtti.

Von der Leyen, "Bu ülkelerin bize, Avrupa Birliği üyesi olmaya hazır olduklarını göstermeleri gerekiyor. Türkiye hakkında son yıllarda bu yönde bir ilerleme görmedim. Hatta tersi bir durum söz konusu. Avrupa değerlerine ve kurallarına yaklaştıklarını gösterme görevi, üye olmak isteyen ülkelere düşüyor." açıklamasında bulundu.

 Öte yandan tanıtılan yeni dönem listesine göre Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik sürecini takip edecek Komisyon üyesi, Macar aşırı sağcı siyasetçi Laszlo Trocsanyi olarak belirlendi. Trocsanyi, göçmen karşıtı politikalarıyla tanınan bir isim.

"Türkiye'ye verilen paranın miktarını kesinleştirmemiz gerekiyor"

"Avrupa Birliği, Suriyeli sığınmacılar için Türkiye'ye milyarlarca euro vermeye devam edecek mi?" şeklindeki soruya Van der Leyen, Türkiye ile AB arasındaki düzensiz göçlerin 2016'da yapılan anlaşma öncesinde çok yüksek olduğunu ve bu nedenle anlaşmanın kendileri için önemli olduğunu söyleyerek cevap verdi.

Seçilmiş başkan, "AB sığınmacı kamplarına yatırım amaçlı Türkiye'ye 6 milyar euro verdi. Bu para, kamplardaki çocukların eğitimi gibi konularda kullanılması için verildi. Miktarın ne kadarının teslim edildiği konusu son zamanlarda tartışılıyor, bence bu sayının kesinleştirilmesi önemli çünkü bundan sorumluyuz." dedi. Diğer yandan Avrupa Birliği'nden ayrılma sürecinde olan Birleşik Krallık içinse listede bir aday bulunmuyor.

Bundan sonra ne olacak?

Ursula von der Leyen başkanlığında hazırlanan listenin Avrupa Birliği Antlaşması doğrultusunda ilk aşamada AB Konseyi tarafından onaylanması gerekiyor. Liste onay alırsa, AB'nin resmi gazetesinde yayımlanacak.

Ardından adaylar Avrupa Parlamentosu'nun ilgili komiteleri tarafından mülakata alınacak. Parlamento, bu mülakatların sonrasında Avrupa Komisyonu listesinin tamamını oylayacak. Parlamentoda yeterli çoğunluk alındığında yeni üyeler AB Konseyi tarafından resmi olarak atanarak yeni görevlerine başlayacak.

Ursula von der Leyen, Avrupalı liderlerin uzun süren müzakereleri sonrasında Komisyon Başkanlığı için öne çıkan aday olmuş, temmuzda Avrupa Parlamentosu'nda yapılan oylamayla 327'ye karşı 383 oyla bu göreve seçilmişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)