BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiLew Kongre'den IMF reformuna destek istedi----

Lew Kongre'den IMF reformuna destek istedi

Lew Kongre'den IMF reformuna destek istedi
09 Mayıs 2014 - 02:14 www.finansgundem.com

ABD Hazine Bakanı Lew, Kongre'de yaptığı konuşmada IMF kota ve yönetim reformunun onaylanmasının ulusal çıkarları için önemli olduğunu söyledi

ABD Hazine Bakanı Jacob Lew, ABD Kongresi Finansal Hizmetler Komitesi'nde yaptığı konuşmada, uluslararası para ve finans politikalarıyla ilgili görüşlerini açıkladı.

Pek çok gelişmiş ülkede ekonominin toparlanma yolunda olduğunu kaydeden Lew, ABD’de özel sektörün son 50 ayda 9,2 milyon yeni iş sahası yarattığını bildirdi. Şirket karlarının artmasına ve borsanın yükselmesine karşın orta kesimin durumunda henüz belirgin bir iyileşme sağlanamadığı saptamasını yapan Lew, hükümetin bu kesimin yaşadığı sıkıntıların farkında olduğunu dile getirdi.

Hükümetin büyüme yanlısı, uzun süreli refahı artırmayı amaçlayan ve rekabet gücünü yükseltme öncelikli politikalarının uluslararası ekonomide de istikrarı amaçladığını ifade eden Lew, bu hedef doğrultusunda uluslararası örgütlerle işbirliğine önem verdiklerinin altını çizdi.

Bu çerçevede IMF ve çok taraflı kalkınma bankalarının ABD’nin ulusal güvenliğini sağlamak ve yeni ihracat pazarlarının ortaya çıkmasına destek olmak kadar, "çevre kirliliği ve gıda güvenliği" gibi küresel sorunlara işaret etmekte önemli bir rol oynadıklarını vurguladı.

ABD’nin çok taraflı örgütlerde son derece önemli bir konumda bulunduğunu dile getiren Lew, IMF kota ve yönetim reformunu onaylanmamasının ülkesinin uluslararası inandırıcılığına ve etkinliğine katkıda bulunmadığını belirtti. Lew, bu reformların IMF’nin finansal durumunu uzun vadeli istikrara kavuşturacağını, yönetimini modernize edeceğini ve ABD’nin bu kurumdaki liderliğini sürdüreceğini kaydetti.

Konuşmasının Ukrayna’yla ilgili bölümünde ABD’nin bu ülkeye verilen destekte önemli rol oynadığına değinen Lew, Rusya’nın işgalle ilgili tutumunu değiştirmemesi üzerine geçen hafta bazı Rus kişi ve kuruluşlara yönelik uygulamaya soktukları yaptırımları hatırlattı. Çabalarının hayata geçirilmesinde uluslararası işbirliğine önem verdiklerini ifade eden Lew, Ukrayna’nın, seçimlere hazırlandığı dönemde ekonomik istikrara kavuşmasının önemine işaret etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)