BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisLes Ottomans’ın yeni sahibi Akbank oldu----

Les Ottomans’ın yeni sahibi Akbank oldu

Les Ottomans’ın yeni sahibi Akbank oldu
18 Aralık 2020 - 09:12 www.finansgundem.com

Ahu Aysal’ın büyük paralar harcayarak faaliyete geçirdiği lüks otel Ünal Aysal’ın borçları nedeniyle icradan satıldı

Galatasaray Kulübü eski başkanı Ünal Aysal'ın eşi Ahu Aysal'ın 55 milyon dolar harcayarak açtığı Hotel Les Ottomans satıldı. Oteli ipotek göstererek kredi çeken Aysal'ın borcunu ödeyememesi nedeni ile dev otel icradan satışa sunulmuştu. Eşi Ahu Aysal ise “Giden mal olsun” demişti. Ünal Aysal’ın konkordato ilan etmesi sonrası 440 milyon lira değer biçilen Kuruçeşme'deki ünlü Les Ottomans Hotel, alacaklarına karşılık Akbank'ın oldu.

Bir süredir kapalı olan Les Ottomans Hotel'in icradan satışı ilk olarak geçen yıl sonunda gündeme gelmişti. Ancak, otelin bağlı olduğu Kalamos Turizm ve Ticaret AŞ için konkordato davası açılınca, satış süreci de durdu. Hürriyet’in haberine göre, konkordato davasında Kalamos Turizm için iflas kararı çıkınca icradan satış için yeniden düğmeye basıldı. İstanbul 10. İcra Dairesi'nin yürüttüğü icra ihalesi dün yapıldı. 20 dakikada sonuçlanan ihale sonrası, otelin yeni sahibi Akbank oldu.

Sabancı Grubu’nun İstanbul Boğazı’na ve yalılara olan ilgisi biliniyor. Les Ottomans Hotel olarak faaliyet yürütülen yer esasında bir yalı. 18. Yüzyılın ilk yarısında Sadrazam Muhsinzade Mehmed Paşa tarafından yaptırılan yalı Muhsinzade Yalısı olarak da biliniyor. Anılan yalı, Kuruçeşme Beşiktaş sahilde bulunan 9 Boğaziçi yalısından biri konumunda.

Akbank Unit Investment firmasına kullandırmış oldugu kredinin teminatı olan İstanbul Ortaköy'deki Les Ottomans Oteli'ni, alacağına mahsuben icra satışında 430 milyon TL bedelle aldığını duyurdu. Banka, konuya ilişkin basında yer alan haberlerle ilgili KAP'a yaptığı açıklamada, söz konusu kredi için kayıtlarında özel karşılık ayırmış olduğunu ve ilave karşılık etkisi doğmayacağını belirtti. Açıklamaya göre Akbank, tapunun banka adına tescili sonrasında, otelin yerli ya da yabancı yatırımcılara satılmasını planlıyor.

 

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)