BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaLensler enfeksiyon riskini dört kat artırıyor----

Lensler enfeksiyon riskini dört kat artırıyor

Lensler enfeksiyon riskini dört kat artırıyor
23 Eylül 2022 - 11:28 www.finansgundem.com

London College Üniversitesi ve Moorfields Göz Hastanesi’nde görevli bilim insanları, günlük lenslerle uzun süre kullanıma uygun lenslerin göz sağlığına etkilerini inceledi.

Araştırmacılar, günlük lenslerle uzun süreli ve sürekli kullanılan lenslerin göz sağlığına etkisini analiz etti. Araştırmalar sonucunda uzun süreli lens kullananlarda görmeyi etkileyecek göz enfeksiyonu riskinin kullan-at modellerine göre dört kat daha fazla olduğu söylendi.

Uzmanlar, uzun süreli kullanım imkanı sağlayan lenslerin duş alınırken ya da yüzme aktivitesi sırasında çıkarılması gerektiğini bildirdi. Bilim insanları bu tür lenslerin gözde enfeksiyon riskini artırdığını açıkladı.

Uzun süreli lens tehlikeli

Uzun süreli lenslerin gözde iltihaplanmaya sebep olan kornea enfeksiyonuna sebebiyet verebildiği ifade edilirken, Acanthamoeba keratitis adı verilen bu hastalık sonucunda görme bozukluğu, körlük ya da kornea nakli gibi sıkıntıların oluşabildiği belirtildi.

Araştırmayı yürüten Profesör John Dart, “Son yıllarda bu hastalığın İngiltere ve Avrupa’da yayıldığını görüyoruz. Halen bu enfeksiyon çok nadir görülüyor fakat gerekli önlemler alınarak bu risk de ortadan kalkabilir” dedi.

300 milyon insan lens takıyor

Dart, “Lensler genelde güvenli fakat bazı durumlarda enfeksiyon riski oluşabiliyor. Dünya genelinde 300 milyon insanın lens taktığı biliniyor, dolayısıyla hastalık ve bulaşma riskini engellemek için insanları bilgilendirmek önemli” ifadelerini kullandı.

Hastalanma riski 4 kat daha fazla

Araştırmada bilim insanları “aylık lens” olarak da bilinen lensleri kullananlarda hastalanma riskinin yaklaşık 4 kat daha fazla olduğunu duyurdu. Ophthalmology isimli dergide yayınlanan araştırmada bu tür lenslerle banyo yapmak hastalanma riskini 3.3 kat artırırken, gece bu lenslerle uyumak da 3.9 kat artırıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)