BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLefkoşa'da AB karşıtı eylem----

Lefkoşa'da AB karşıtı eylem

Lefkoşa'da AB karşıtı eylem
25 Mart 2013 - 10:09 www.finansgundem.com

Brüksel'de Rum lider Nikos Anastasiadis ile AB ve IMF yetkilileri arasında müzakereler sürerken, Lefkoşa'da AB karşıtı gösteri düzenlendi

Komünist Parti AKEL'in çağrısı üzerine akşam saatlerinde Rum Parlamentosu önünde toplanan yaklaşık bin kişi, AB bürolarının bulunduğu ''European Union House'' binasına kadar yürüdü.
Ellerinde, ''Troyka evine dön'', ''21. yüzyılın köleleri olmak istemiyoruz'' ve ''Paralar bizim, hayat da bizim'' yazılı pankartlar taşıyan göstericiler olaysız dağıldı. Gösteri sırasında polis parlamento ve AB bürolarının bulunduğu binanın çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı.
Anastasiadis'den istifa tehdidi
Diğer yandan, Brüksel'de Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile ilgili kredi anlaşmasının nihai şeklini belirlemek üzere bugün saat 19.00'da yapılması planlanan Avro Grubu toplantısının, Rumlarla AB yetkilileri arasında uzlaşma sağlanamaması nedeniyle saat 22.00'ye ertelendiği bildirildi.
Rum medyasına yansıyan haberlerde, Rumlarla AB yetkilileri arasında sert müzakerelerin sürdüğü Brüksel'de, IMF, Kıbrıs Bankası'nın (Cyprus Bank) yeniden yapılandırılması ve Laiki Trapeza'nın, Avrupa Finansal Destek Mekanizması'na olan 9,5 milyar avroluk borcunun bu bankaya aktarılmasında ısrar ettiği, Rum lider Anastasiadis'in ise IMF'nin bu talebinde ısrar etmesi durumunda istifa edeceğini bildirdiği belirtildi.
Haberlerde, Anastasiadis'in IMF Başkanı Christin Lagarde'a, ''Gideceğim ve pişman olacaksınız'' dediği belirtildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)