BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkLeblebici: Şirketlerin performans kriterleri değişiyor----

Leblebici: Şirketlerin performans kriterleri değişiyor

Leblebici: Şirketlerin performans kriterleri değişiyor
30 Nisan 2019 - 15:34 www.finansgundem.com

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici: Baş döndürücü bir hızla gelişen teknoloji, toplumsal yaşamı dönüştürüyor, üretim süreçlerini etkiliyor, tüketim alışkanlıklarını şekillendiriyor.

12 yıldan bu yana hem kurum içinde hem de ülke genelinde farklı platformlarda inovasyonu geliştirmeye ve yaygınlaştırmaya yönelik önemli adımlar atan Türk Ekonomi Bankası (TEB), bu yılki Akıl Fikir ve Gençlik Buluşması’nı Aklım Gelecekte: ‘Daha İyi Bir Gelecek İçin Pozitif Etki’ temasıyla gerçekleştirdi. TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici ve TEB İnsan Kaynakları ve İnovasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Nilsen Altıntaş’ın ev sahipliğinde bugün Hilton Bomonti İstanbul’da düzenlenen etkinlikte inovasyon yine ülke gündemine taşındı. 

Geleneksel hale gelen TEB Akıl Fikir ve Gençlik Buluşması’nın açılış konuşmasını TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici yaparken, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ultav, Harvard Business Review Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turan, FutureBright Research, Kurucu ve Yönetici Ortağı Akan Abdula, Teknoloji Yazarı M. Serdar Kuzuloğlu, onedio.com Kurucusu Kaan Kayabalı, givinApp Kurucusu Başak Süer ve Nil Karaibrahimgil Aklım Gelecekte: ‘Daha İyi Bir Gelecek İçin Pozitif Etki’ teması çerçevesinde konuşmalar gerçekleştirdi. Ayrıca TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, projeleriyle topluma pozitif etki sağlayan sosyal girişimci gençlerle bir panel seansında bir araya gelerek, gençlerin sorularını yanıtladı. 

Ümit Leblebici: “Şirketlerin performans kriterleri değişiyor”

12. TEB Akıl Fikir ve Gençlik Buluşması’nın açılış konuşmasını yapan TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici şunları söyledi: “Bilgi toplumundan bilgiyi insan ve teknoloji iş birliğiyle en iyi şekilde kullanabileceğimiz yeni bir değişim sürecine geçiyoruz. Dünya genelinde yaşanan bu değişimin en önemli faktörlerinden biri de teknoloji. Baş döndürücü bir hızla gelişen teknoloji, toplumsal yaşamı dönüştürüyor, üretim süreçlerini etkiliyor, tüketim alışkanlıklarını şekillendiriyor, şirketlerin iş yapış biçimlerini değiştiriyor. İş dünyasında bugüne kadar tutarlı bir büyüme, rekabette diğerlerinden daha iyi olma ve kârlılık ekonomik gelişmenin anahtarı olarak görülüyordu. Son yıllarda ise ekonomik gelişmeyi ölçümleyen kriterler değişti. Artık ekonomik gelişmenin tek ölçütü finansal performans ve karlılık değil. İnsan yararına, toplum yararına, daha iyi bir gelecek için yapılan çalışmalar iş dünyasının yani, şirketlerin performans kriteri olmaya başladı”. 

“Topluma değer katan, pozitif etki yaratan çalışmalar yapıyoruz”

“Biz de ekonomik büyümeyi hedefleyen her çalışmanın artık sadece ekonomik gelişmeye değil aynı zamanda sosyal problemlere çözüm bulmaya ve insan hayatına pozitif etki sağlamaya da odaklanması gerektiğini düşünüyoruz” diyen Leblebici şöyle devam etti: “TEB olarak yeni dönemin ihtiyaçlarına ve gerekliliklerine uygun çalışmalar yapıyoruz. Müşterilerimiz için katma değerli ürün ve hizmetlerle bankacılık faaliyetlerimizi yürütürken, içinde bulunduğumuz topluma ve paydaşlarımıza da değer katan çalışmalar yapıyoruz. Sadece finansal rakamlara odaklanan bir banka değiliz. Ekonomiye ve topluma değer katan, pozitif etki yaratan çalışmalar yapıyor; müşterilerimiz, çalışanlarımız, yatırımcılarımız ve ortaklarımız, kısaca tüm paydaşlarımızı daha iyi bir geleceğe taşımak üzere çeşitli projelerle destekliyoruz”. 

“TEB Genç Zeka Merkezi ile inovatif fikirli gençlerimizi buluşturuyoruz”

Banka olarak, inovasyondan spora, finansal okuryazarlıktan girişimciliğe, KOBİ’lerden kadın patronlara kadar geniş bir alanda sorumluluk bilinciyle topluma pozitif etkide bulunan çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Leblebici, gençlere yönelik hayata geçirecekleri yeni bir proje hakkında da bilgi verdi. Leblebici, “Dudullu’da faaliyet gösteren operasyon merkezimizde çok sayıda yenilikçi fikir üretiliyor, teknoloji projesi hayata geçiriliyor. Yakın zamanda burada TEB Genç Zeka Merkezi’mizi açacağız. İnovasyon ve fikir merkezi olarak konumlandıracağımız TEB Genç Zeka Merkezi’nde sadece banka içinden değil dışardan da gençlerimiz bir araya gelip inovatif fikir üretebilecek. Burada gençlerimizin yenilikçi fikirleri hayata geçireceğine ve geleceğimize pozitif etki yaratan teknolojiler geliştirilebileceğine inanıyorum” dedi. 

Nilsen Altıntaş: “TEB’de 12 yıldır inovasyon çalışmaları yürütüerek inovasyonun olumlu etkisini tüm topluma yaymaya çalışıyoruz”

TEB İnsan Kaynakları ve İnovasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Nilsen Altıntaş ise konuşmasında şunları söyledi: “Bugüne kadar Akıl Fikir Buluşması olarak gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizi bu yıl Akıl Fikir ve Gençlik Buluşması olarak gerçekleştiriyoruz. Bu yıl buluşmamızı gençliğe açtık. Kendilerini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğumuz, Türkiye’nin dört bir yanından gelen yaklaşık 400 üniversite öğrencisi de bizlerle birlikteydi. Aklım Gelecekte: ‘Daha İyi Bir Gelecek İçin Pozitif Etki’ temasını işlediğimiz bu buluşmada, teknolojinin topluma ve bireylere olan etkisini, teknolojiyi kullanarak nasıl daha iyi bir gelecek yaratabileceğimizi katılımcılarımızla ve gençlerimizle birlikte konuştuk”. 

Altıntaş sözlerine şöyle devam etti: “Bilgi toplumundan, bu bilgiyi insan ve teknoloji işbirliği ile en iyi şekilde kullanabilecek Süper Akıllı Topluma geçtiğimiz bu dönemde artık Toplum 5.0 kavramından bahsediyoruz. Teknoloji akıl almaz bir hızla ilerliyor ve bu hızla ilerlerken bir yandan da nereye doğru ilerliyoruz diye sormak ve nasıl bir dünyada yaşamak istediğimizi düşünmek gerekiyor. Teknoloji alanında yapılan çalışmalar sadece ekonomik gelişmeye değil aynı zamanda toplumların sosyal problemlerine çözüm bulmaya ve insan hayatına pozitif etki sağlamaya odaklanmalı. Teknolojinin ve inovasyonun insanların refah seviyesini artırmak için kullanılması Toplum 5.0 kavramının temel felsefesini oluşturuyor”. 

“TEB olarak 12 yıldır aralıksız gerçekleştirdiğimiz TEB Akıl Fikir Yarışması ile sadece bir yarışma düzenlemekle kalmadık, bu yarışma ile inovasyon kültürünü toplumumuza ve paydaşlarımıza olumlu etki edecek şekilde yaymayı da hedefledik” diyen Altıntaş şöyle devam etti: “İcat Çıkar’ sloganıyla gerçekleştirdiğimiz Akıl Fikir Yarışması ile yenilikçi fikirlerin ‘hayal’den ‘gerçeğe’ nasıl dönüşebileceğini üniversite öğrencileri, müşterilerimiz ve teknoloji girişimcilerle birlikte deneyimliyoruz. TEB’in inovasyon yolculuğu bundan tam 12 yıl önce başladı. Bu 12 yılda üniversite öğrencilerinde inovasyon bilincini artırdık; müşterilerimizle birlikte ürün ve hizmetlerimizi yeniden tasarladık; teknolojik girişimcilerin çevik dünyasını ve yeni teknolojilerini bankamıza taşıdık. Sektörde bir çok ilke imza attık”. 

Akıl Fikir Yarışması’na bu yıl 15.944 başvuru

Altıntaş, “12 yıldır inovasyonu kurumun DNA’sına işlemiş, açık inovasyona inanan ve Türkiye’nin dört bir yanında yenilikçi fikir ve projelerin üretilmesi için çalışan bir bankayız. TEB Akıl Fikir Yarışması ile bu yıl da icatcikar.com web sitemiz üzerinden gençlerimizin, müşterilerimizin ve girişimcilerimizin birbirinden parlak fikir ve projelerini değerlendirdik. 98 ülkeden 268 bin tıklanma aldık. Bu yıl itibarıyla 15 binin üzerinde başvuru aldığımız yarışmamızda, projelerin yüzde 75’i üniversite öğrencilerinden, yüzde 16’sı müşterilerimizden geldi. Üç yıl önce yarışmaya dahil ettiğimiz Teknolojik Girişimci Kategorisi’ne ise 1.435 girişim fikri ile başvuru yapıldı” diye konuştu. 

Ödüller sahiplerini buldu

Yarışmanın jürisi; TEB Holding Yönetim Kurulu Üyesi Varol Civil, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, English Ninjas Kurucusu Ali Servet Eyüboğlu, sahibinden.com CEO’su Burak Ertaş, alibaba.com Ülke Müdürü Cüneyt Erpolat, İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Deniz Tunçalp, Boğaziçi Üniversitesi Analitik ve İçgörü Merkezi Direktörü Dr. Hüseyin Sami Karaca, Mastercard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Yiğit Çağlayan, PayU Global Ürün Stratejisi Başkanı Yunus Emre Güzer ve Bloomberg HT Finansal Teknoloji Programı Sunucusu Sefer Yüksel’den oluştu. 

TEB Akıl Fikir Yarışması’nın ‘Öğrenci ve Yeni Mezun’ kategorisi birincisi Umut İsmetoğlu, ikincisi Dilek Mutlu ve üçüncüsü Kaan Özbudak’a finansal ödüller verildi. Ayrıca en inovatif 3 Proje sahibi Bahçeşehir Üniversitesi tarafından MBA Bursu ile ödüllendirildi.

‘Müşteri’ kategorisinin birincisi İbrahim Özsoy, ikincisi Ayşenur Ulugün, üçüncüsü İrfan Altan Pirali oldu. Bu şampiyonlara finansal ödüller ve ayrıca birinciye Roland Garros tenis turnuvası seyahati hediye edildi. 

2015 yılından bu yana girişimcilerin projelerinin değerlendirildiği ‘Teknolojik Girişimci’ kategorisinde birinci Mert Ergeneci olurken, ikinci Nurettin Kayhan Göncü, üçüncü ise Cemal Atakan Parlak oldu. Teknolojik Girişimci kategorisi şampiyonları finansal ödüller kazanırken, ilk beşe giren bütün finalistler, TEB Girişim Evi’ne katılım hakkı kazandı. 

TEB’in, Türkiye’de bir ilk olan ve bu yıl beşincisinin gerçekleştirdiği TEB Kurumiçi Girişimcilik Programı ödülleri de törende dağıtıldı. Programa bu yıl 214 çalışan iç girişim projeleriyle başvurdu; TEB’in Kurumiçi Girişimcilik Programı ile kurum içinde işbirliği ve ortak çalışma kültürü gelişirken, TEB’lilerin girişimci yanları da giderek güçleniyor. Program ile kurum içinde yenilikçi ve bankanın geleceğini değiştirebilecek projeler üreten ve projelerini bir girişimci gibi hayata geçiren ‘İç Girişimciler’ yetiştirilmesi amaçlanıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)