BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLeasing şirketinin 27 uçağı Rusya’da kaldı----

Leasing şirketinin 27 uçağı Rusya’da kaldı

Leasing şirketinin 27 uçağı Rusya’da kaldı
26 Nisan 2022 - 08:03 www.finansgundem.com

Ukrayna’yı işgal etme girişimi nedeniyle Batılı ülkelerin yaptırımına maruz kalan Rusya, ABD’li şirketin uçaklarının ülkeden çıkışına izin vermiyor

ABD’li uçak kiralama şirketi Air Lease, yaptırımların uygulanmasından sonra Rusya’da kalan 27 uçağının geri dönmesinin mümkün olmadığını belirttiği raporunda, yolcu uçaklarını envanterinden çıkarmak zorunda kalacağını bildirdi. Bu işlemin Air Lease faturası 802 milyon doları buldu.

Şirketin Rusya’da kalan uçakların iade edilmesinin pek olası görünmediğini vurgulayan Air Lease, sigorta kapsamındaki uçakların geri gelmemesi nedeniyle oluşan maddi kaybın telafisi için yasal işlem başlatılacağını da ekledi.

Uluslararası haber ajansı Reuters, şu anda uçak kiralama şirketlerinin Rusya’dan yaklaşık 10 milyar dolar değerinde 400’den fazla uçağın iadesini istediğini ve bunun için çalıştığını aktardı.

13 Nisan’da Rusya Başbakanı Mihail Mishustin, Rus şirketlerinin dost olmayan ülkelerden satın alınan veya kiralanan uçaklar için ruble olarak ödeme yapabilecekleri karara imza atmıştı.

Rusya 40 Alman diplomatı sınır dışı edecek

 

Blinken: Rusya, başarısız oluyor

 

Rusya'nın ABD büyükelçisi: Abluka altındayız

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)