BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringLeasing sektöründe 'kar' kaybı başladı----

Leasing sektöründe 'kar' kaybı başladı

Leasing sektöründe 'kar' kaybı başladı
30 Nisan 2013 - 08:39 www.finansgundem.com

Ekonomideki daralmanın etkisi leasing şirketlerini mali tablolarında ortaya çıkmaya başladı

    FİNANSGUNDEM.COM
Bankacılık sektöründe ilk çeyrek karları yüzleri güldürmeye devam etse de finansal kiralama şirketlerinde benzer tablonun yaşanmadığı gözleniyor. Bugün BDDK'ya bildirilen üç aylık bilançolara bakıldığında kar rakamlarında geçmiş yıllara oranla önemli düşüşlerin yaşandığı gözleniyor. Hatta kriz yılı olan 2008'in bile çok altında gelen bilanço rakamları dikkatleri çekiyor. Ekonomideki daralmanın kiralama yöntemiyle kredi veren sektöre darbe vurduğu mali tablolarda ortaya çıkıyor.
2011 yılı 3 aylık döneminde 6.9 milyon lira, 2012 yılı aynı dönemde ise 8.3 milyon lir kar den Creditwest Factoring'in BDDK'ya sunduğu tabloda 3 aylık karı 6.3 milyon lira oldu. Creditwest son üç yılın en kötü kar rakamını açıklamış oldu. İş Finans al Kiralama ise 11.1 milyon lira net kar rakamıyla geçen yılki 4.3 milyon liralık kar rakamının çok üzerine çıktı ama 2008 yılından bu yana şirketin ilk çeyrekte 22 milyon lira ile 13 milyon lira kar açıkladığı dikkate alınırsa önceki yıllara oranla düşüşü yaşandığı gözleniyor. Şeker Finansal Kiralama ise ilk çeyrek bilançolarında sadece 800 bin lira net kar açıkladı. Şirket geçen yıl aynı dönemde 1.6 milyon lira net kar açıklamıştı. Şeker Leasing'in karı bir önceki dönemle kıyaslandığında yarı yarıya azalmış olsa da 20011 yılında da hemen hemen aynı seviyelerdeydi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • acı gerçekler30 Nisan 2013 09:50

    ülkemizde son 14 yılda doğru düzgün bir yatırım yok. yeni yatırım yok. hep var olanlar el değiştirildi. genelde karlı büyük şirketler yabancılara geçti. vatandaş ciddi borç yükü altına girdi. taşa-toprağa-konuta milyarlarca dolar borçlandırıldı. alacaklılar ise yabancı bankalar. çünkü krediyi onlar verdi. ülkede üretim yok. ha bire rakkamlar üzerinde suni oynamalarla sürekli bu rakamdan bu rakama çıktı % bilmem ne artış diye goy goy edebiyatı var. dolandırıcılıktaki artış yüzdesini veren yok. son yıllarda halka arzlarda halkın ciddi şekilde dolandırılmasından bahseden yok. geleceği çok karanlık görüyorum.