BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLe Pen’den Macron’a sert sözler----

Le Pen’den Macron’a sert sözler

Le Pen’den Macron’a sert sözler
22 Nisan 2022 - 10:40 www.finansgundem.com

Fransa'nın cumhurbaşkanı adayları Macron ve Le Pen arasında sular durulmuyor. Macron'a sert sözlerle yüklenen Le Pen, cumhurbaşkanıyla alay etti.

Fransa’da ikinci tur seçimler 24 Nisan’da yapılacak. İkinci turda, oyların yüzde 27,6’sini alan mevcut cumhurbaşkanı Macron ile oyların yüzde 23,4’unu alan Le Pen yarışacak. 

Seçim öncesi ise Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve aşırı sağcı Ulusal Birlik partisi lideri Marine Le Pen dün televizyonda yayınlanan bir düelloda karşı karşıya gelmiş, ikilinin karşılaşmasına başörtüsü polemiği damga vurmuştu.

Sözcü'de yer alan habere göre, kamusal alanda başörtüsünü yasaklamayı istediğini söyleyen Le Pen “Ben kamusal alanda peçenin yasaklanmasından yanayım. İslamcılar tarafından dayatılan bir üniformadır” diye konuşmuş, Macron ise, “Anayasamız laikliktir, özgürlük ilkesidir. Bunu yaparsan iç savaş çıkarırsın.” sözleriyle rakibine karşılık vermişti.

Le Pen'den Macron taklidi

Yaklaşık 3 bin kişilik bir kalabalığa konuşan Le Pen, Başkan Macron’u kayıtsız, küçümseyici ve kibirli olmakla suçlarken, destekçilerinden yuhalamalar ve alkışlar eksik olmadı.

Le Pen, tartışma sırasında Macron’un hareketlerini de taklit etti. Sık sık Macron’un sandalyesine yığılmış gibi yapmasıyla alay etti ve “Gerçekten şaşırdık mı? Tutumu son beş yıldır Fransa halkına davranışıyla aynıydı.” dedi.

Le Pen sözlerine şu ifadelerle devam etti: “Bu saygısızlıktan bıktım. Ülkemizdeki anarşik ve kitlesel göçten bahsettiğinizde omuzlarını silken bir başkana beş yıl daha tahammül edebilir miyiz? Omuzlarını silken ve özellikle onunla yaşam maliyeti hakkında konuştuğunuzda kendini asla sorgulamayan bir başkana beş yıl daha güvenebilir misiniz?”

Aylarca süren kampanyanın ardından sesi kısılan Le Pen, kendisini halkın şampiyonu olarak tasvir etti. Destekçilerine “Bu sisteme tek alternatif biziz, bu oligarşik güce popüler ve sosyal bir alternatifiz” dedi.

Macron'dan Rusya'ya Mariupol çağrısı

 

Gündem oldu: 'Macron hangi maço erkeği taklit ediyor?'

 

Fransa'da seçime bir hafta kala Le Pen'e şok suçlama

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)