BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLavrov'dan ABD'ye Venezuela uyarısı----

Lavrov'dan ABD'ye Venezuela uyarısı

Lavrov'dan ABD'ye Venezuela uyarısı
22 Nisan 2019 - 05:20 www.finansgundem.com

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Maduro'ya desteğin kırılması için askeri çözümden bahseden ABD yönetimini uyardı: İhtimal bile vermek istemiyorum

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin Venezuella’ya yönelik askeri müdahalede bulunma ve bu zeminde Moskova ile Washington’un bölgede karşı karşıya gelme senaryosuna ihtimal vermek istemediğini belirtti.

Rus Zvezda televizyonuna konuşan Lavrov, ABD'nin Venezuella'ya yönelik askeri müdahalede bulunma ve bu zeminde Moskova ve Washington'un bölgede karşı karşıya gelme gibi bir senaryoya ihtimal vermek istemediğini kaydetti.

"Böyle bir senaryoya ihtimal vermek istemem. Washington'un şimdilik Venezuella ile ilgili çizgisinin nasıl bir hal aldığını sonuna kadar anlayamadığından eminim" diyen Rus Dışişleri Bakanı, sözlerini şöyle sürdürdü:

'LATİN AMERİKA'DAN DESTEK ÇIKMAZ'

"Şimdi Amerikalılar tüm seçeneklerin masada olduğunu söylemeye devam ederken, askeri bir maceranın sonuçlarını yanlış hesapladıklarından hiç şüphem yok. Latin Amerika'dan onlara destek çıkan biri olmaz (anladığım kadarıyla 1-2 ülkeden bunu yapmalarını bekliyorlar)."

Rusya, ABD yaptırımlarının etkisinin azaltılması için Venezuella ve Küba'ya yardım edecek
Latin Amerikalıların kendileriyle onur duyduklarını söyleyen Lavrov, bu nedenle herhangi bir askeri maceranın, bölgedeki ülkelerin ezici bir çoğunluğunun Venezüella'daki rejim değişikliği çizgisini desteklemekten geri adım atacaklarını, zira böyle bir adımın tümü için meydan okuma olacağını vurguladı.

Daha önce CNN televizyonu, ABD Savunma Bakanlığı'nın konuyla ilgili bilgisi olan bir kaynağına dayanarak, Rusya, Çin ve Küba'nın Venezuella Devlet Başkanı Nicolas Maduro yönetimine ‘etkisini' baskılamaya yönelik yeni askeri çözümler üzerinde çalıştığını duyurmuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)