BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLavrov ve Çavuşoğlu, Dağlık Karabağ'daki gerilimi konuştu----

Lavrov ve Çavuşoğlu, Dağlık Karabağ'daki gerilimi konuştu

Lavrov ve Çavuşoğlu, Dağlık Karabağ'daki gerilimi konuştu
27 Eylül 2020 - 15:39 www.finansgundem.com

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ile Ermenistan arasında alevlenen çatışmaları konuştuğu ifade edildi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan bir kaynağın Rus basınına verdiği demece göre, Lavrov ve Çavuşoğlu, Azerbaycan ile Ermenistan arasında yeniden tırmanan gerilimi istişare etti.

Yıllardır çözüm bekleyen bölgede gerilim yeniden tırmanmıştı. Ermenistan, Dağlık Karabağ'da Azerbaycan'a ait 2 helikopter ile 3 İHA'yı vurduklarını, Azeri ordusunun can kayıplarının olduğunu açıklarken Azerbaycan Savunma Bakanlığı da, Ermenistan'ın saldırılarına karşılık verildiğini, 12 Ermeni uçaksavar sisteminin imha edildiğini duyurmuştu.

Erivan ile Bakü, hukuken Azerbaycan’ın fiilense Ermeni güçlerin kontrolünde olan Dağlık Karabağ bölgesi nedeniyle on yıllardır anlaşmazlık içinde.

Rusya Dışişleri Bakanlığı: Cephe hattında en kısa sürede ateşkes sağlanmalı
Görüşmeyi doğrulayan ve bakanların istişaresine ilişkin bir açıklama yayınlayan Rusya Dışişleri Bakanlığı, "Cephe hattında en kısa sürede ateşkesin sağlanması ve durumun istikrara kavuşturulması gerektiğinin altı çizildi. Ölenlerin akraba ve yakınlarına başsağlığı dilendi" ifadelerini kullandı.

AB'den 'Azerbaycan-Ermenistan'a çatışmaların durdurulması' çağrısı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum27 Eylül 2020 16:02

    Rusya Ermenistan dağlık karabağ dan çekil derse herşey normale döner bölge huzura kavuşur ve refah hakim ölürüm dogu Asya Türk cumhuriyetleri azerbeycanın yanındadır ve türkiye