BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLavrov: Rus petrol şirketleri Irak’a 13 milyar dolar yatırım yaptı----

Lavrov: Rus petrol şirketleri Irak’a 13 milyar dolar yatırım yaptı

Lavrov: Rus petrol şirketleri Irak’a 13 milyar dolar yatırım yaptı
25 Kasım 2020 - 17:39 www.finansgundem.com

Rusya Dışişleri bakanı Lavrov, Lukoil, Rosneft, Gazprom Neft, Başneft'in Irak ekonomisine en az 13 milyar dolar yatırım yaptığını açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova’yı ziyaret eden Iraklı mevkidaşı Fuad Hüseyin ile görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, “Enerji sektöründe, Rusya’nın en büyük şirketleri Irak’ta partnerleriyle birlikte çalışıyor. Bunlar Lukoil, Rosneft, Gazprom Neft, Başneft. Toplamda bu dört şirket Irak ekonomisine en az 13 milyar dolar yatırım yaptı” ifadesini kullandı.

Rusya ve Irak'lı iş insanlarının işbirliğine devam edeceğini belirten Lavrov, ülkesinin askeri ve teknik alanında da Bağdat’tan gelecek her türlü talebi karşılamaya hazır olduğunu vurgulayarak, “Ülkemiz geleneksel olarak Irak’ın savunma kabiliyetinin sağlanmasında, ordu ve güvenlik güçlerinin donatılmasında çok önemli rol oynamıştı ve devam eden terör tehdidi bağlamında da dahil olmak üzere bunu yapmaya devam ediyor” dedi.

Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin, Rusya ve Irak arasında özellikle OPEC+ kapsamında iyi ve pozitif bir koordinasyonun mevcut olduğunu belirterek, “Ülkeler aramızdaki bu koordinasyon OPEC+ formatını daha da etkili kılıyor” diye konuştu.

Rusya petrolü bıraktı, altına yöneldi

 

Brent petrolün varili 48,20 dolar

 

OPEC'ten Cidde'deki petrol istasyonu saldırısına tepki

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)