BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaLatin Amerika'ya para transferinde 126 milyarlık rekor----

Latin Amerika'ya para transferinde 126 milyarlık rekor

Latin Amerika'ya para transferinde 126 milyarlık rekor
29 Kasım 2021 - 05:29 www.finansgundem.com

Bu yıl Latin Amerika'ya kıta dışından yapılan para transferinin yüzde 21.6 oranında artarak 126 milyar dolara ulaşması bekleniyor


Dünya Bankası, Latin Amerika'ya kıta dışından yapılan para transeferinde büyük bir rekor kırılacağı tahmininde bulundu. Dünya Bankası'nın öngörüsüne göre bu yıl kıta dışından Latin Amerika’ya yapılan para transferinin geçen yıla nazaran yüzde 21,6 artarak 126 milyar dolara ulaşacak. 

Yayınlanan verilerine göre yurt dışında çalışan Latin Amerikalılar’ın bu yıl ülkelerine yaptığı para transferinin, dünya ortalamasının üç katına yakın olmasında ABD’deki ekonomik toparlanma sürecinin ve Amerikalılara yapılan yardım paketlerinin etkili olduğu bildiriliyor.

Araştırma, özellikle Meksika ve Orta Amerika ülkelerine gönderilen para miktarının artmasıyla, o ülkelerde yaşanan doğal afetlerin de etkisi olduğunu ortaya koyuyor.

Meksika’da petrol gelirinden fazla

Latin Amerika’da en çok para transferinin yapıldığı ülke Meksika. Yılın ilk 9 ayında 37 milyar doları aşan para transferinin yılsonunda 52 milyar 700 milyon dolara ulaşması bekleniyor.

Meksika’nın petrol ve turizm gelirinden fazla olan bu girdi sadece Meksika için değil, derin sosyoekonomik sorunların yaşandığı Orta Amerika ülkeleri için de oldukça önem taşıyor.

Örneğin Honduras’a ülke dışındaki Honduraslılar’ın gönderdiği para miktarı Honduras ekonomisinin yüzde 26,6’sına, El Salvador ekonomisinin yüzde 26,2’sına ve Guatemala ekonomisinin yüzde 18’ine karşılık geliyor.

Uzmanlar yurt dışında çalışan Latin Amerikalılar’ın yakınlarına temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için yaptığı para transferinin hem Latin Amerika’da pandeminin yol açtığı ekonomik zorluklarla mücadeleye destek olması hem de uluslararası zenginliğin az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere de aktarılması bakımından önemli olduğunu belirtiyor.

Geçen yıl yaklaşık yüzde 7 küçülmeyle son 120 yılın en ağır ekonomik krizinin yaşandığı Latin Amerika’da yardıma ihtiyaç duyan kişi sayısının da göç eğiliminin de arttığı belirtiliyor.

Dünya Bankası 2022’de de Latin Amerika’ya para transferlerinde yüzde 4,4 artış bekliyor. (Amerikanın Sesi)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)