BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLatin Amerika'da Omikron varyantı ilk kez Brezilya'da görüldü----

Latin Amerika'da Omikron varyantı ilk kez Brezilya'da görüldü

Latin Amerika'da Omikron varyantı ilk kez Brezilya'da görüldü
01 Aralık 2021 - 03:33 www.finansgundem.com

Güney Amerika ülkesi Brezilya'da iki kişide yeni tip korona virüsün (KOVID-19) Omikron varyantının tespit edildiği açıklandı.

Brezilya Sağlık Gözetim Ajansından (ANVISA) yapılan yazılı açıklamada, Albert Einstein Laboratuvarı'nın yaptığı ilk gen dizimi test sonuçlarına göre Sao Paulo eyaletinde iki kişide KOVID-19'un Omikron varyantının tespit edildiğini duyurdu.

Açıklamada, Omikron varyantının görüldüğü kişilerden alınan örneklerin, teyit edici gen dizimi testi yapılması için Adolfo Lutz Enstitüsüne gönderileceği belirtildi.

Omikron varyantının görüldüğü kişinin, 23 Kasım'da Güney Afrika'dan Sao Paulo'ya negatif PCR testi ile geldiği ve 25 Kasım'da eşiyle birlikte Güney Afrika'ya dönmek için yaptırdığı PCR testinin pozitif çıktığı aktarıldı.

Latin Amerika'da ilk kez görüldü

Böylece, Latin Amerika ülkelerinde Omikron varyantının görüldüğü ilk ülke Brezilya oldu.

Dünyada ABD'nin ardından en çok KOVID-19 kaynaklı ölümün görüldüğü Brezilya, Omikron varyantının yayılmasının önüne geçilmesi amacıyla Güney Afrika, Botsvana, Zimbabve, Namibya, Lesotho ve Esvatini ile uçuşları durdurma kararı almıştı.

Nüfusu 210 milyonu aşan ülkede, 614 binden fazla kişinin hayatına mal olan KOVID-19, bugüne kadar 22 milyonu aşkın kişide görüldü.

Avrupa borsalarını Omikron varyantı vurdu

 

Omikron'a karşı dünya genelinde hangi önlemler alınıyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)