BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiLane: Euro Bölgesi’nde resesyon beklemiyorum----

Lane: Euro Bölgesi’nde resesyon beklemiyorum

Lane: Euro Bölgesi’nde resesyon beklemiyorum
20 Kasım 2019 - 13:21 www.finansgundem.com

ECB Başekonomisti Philip Lane, Euro Bölgesi’nde zayıf ekonomik görünümüne rağmen resesyon beklemediğini belirterek, “Euro bölgesi ekonomisi beklenenden daha az büyüyor fakat küçülmüyor. Gelecek yıl bir iyileşme bekliyoruz.” dedi.

İtalyan gazetesi La Repubblica’ya açıklamalarda bulunan Lane, ECB’de eylül ayında yeniden tahvil alımları konusunda görüş ayrılıklarının görülmesinin normal olduğunu belirtti.

Euro Bölgesi’nde imalatın toplam GSYH’nin yüzde 17’sine denk geldiğini hatırlatan Lane, “İmalat konusunda birçok kötü haber alabiliriz. Fakat hizmet ve tüketimden halen güzel haberler gelmeye devam ediyor.” diye konuştu.

Brexit’in bir anlaşma ile gerçekleşmesi durumunda bile İngiltere ile AB’nin 27 üyesi arasında ekonomik ilişkilerin zor olacağına işaret eden Lane, İngiltere’nin orta-ölçekli bir ekonomiye sahip olduğu için AB27’den daha fazla zarar göreceğini vurguladı.

ECB Baş Ekonomisti Lane, zayıf ekonomik görünümüne rağmen Euro Bölgesi’nde resesyon beklemediğini belirterek, “Euro bölgesi ekonomisi beklenenden daha az büyüyor fakat küçülmüyor. Gelecek yıl bir iyileşme bekliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Lane, Euro Bölgesi ülkelerin mevcut düşük faiz oranlarını borçlarını azaltmak için kullanmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erkan ÇİÇEK21 Kasım 2019 03:58

    Reel üretim reel fon reel envanter reel konsept sonsuzluk ekonomisi fert bazında 80 milyonluk katılım ve hisse