BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakLahta Center, Burj Khalifa'yı geride bıraktı----

Lahta Center, Burj Khalifa'yı geride bıraktı

Lahta Center, Burj Khalifa'yı geride bıraktı
17 Ağustos 2018 - 10:41 www.finansgundem.com

Türk inşaatçıların eseri Gazprom "Lahta Center", dünyanın en pahalı gökdeleni oldu

Rusya'nın St.Petersburg kentinde Türk şirketi Rönesans İnşaat'ın ana müteahhidi olduğu, Avrupa'nın en yüksek binası "Lahta Center", Dubai'deki Burj Khalifa'yı geride bırakarak dünyanın en yüksek maliyetli gökdeleni haline geldi.

İnterfaks ajansının haberine göre, Gazprom'un 462 metrelik gökdeleni Lahta Center'ın maliyeti bugün 2,5 milyar dolar olarak hesaplanıyor. 828 metrelik Burj Khalifa'nın maliyeti ise 1,5 milyar dolar.

Lahta Center, temeli atıldıktan sonra bir yıl içinde St.Petersburg'daki en yüksek bina haline gelmişti. Gökdelen, 2017 yılında henüz inşaat halindeyken Belçika, Finlandiya, Hollanda, İsviçre, İsveç, İtalya, Polonya ve Fransa'daki tüm binaların uzunluklarını geride bırakmıştı.

Gazprom'un yatırımcısı olduğu, Rönesans İnşaat’ın ana müteahhitliğini yaptığı Lahta Center gökdelen projesi 462 metre uzunluğunda ve 670 bin ton ağırlığında inşa edildi. Projenin hızla devam eden inşaatı, tamamlanma aşamasında. (Türkrus)

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir vatandaş14 Ekim 2018 14:42

    Türkiye'de olduğu gibi 100 TL lik iş 200 TL ye yapılıyorsa çok şaşırmamak gerekir.Ülkemizdeki ihalelerin durumu belli, Sayıştay raporları ile kanıtlanıyor!