BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLahey'den Mavi Marmara için skandal karar----

Lahey'den Mavi Marmara için skandal karar

Lahey'den Mavi Marmara için skandal karar
06 Kasım 2014 - 01:03 www.finansgundem.com

Uluslararası Ceza Mahkemesi, İsrail'in Mavi Marmara baskını için skandal bir karar aldı. "Savaş suçu işlendi" diyen mahkeme ölü sayısını az buldu

Uluslararası Ceza Mahkemesi, Mavi Marmara baskınını soruşturmama kararı aldı. Ancak mahkeme İsrail askerlerinin baskın sırasında savaş suçları işlediğine dair güçlü emareler olduğunu kabul etti.

Buna karşın, baskında sadece 9 kişinin yaşamını yitirdiğine dikkat çeken Uluslararası Ceza Mahkemesi yargıçları, mağdur olan ve ölen sayısının, mahkemenin yargı yetkisine girecek ağırlıkta olmadığı gerekçesiyle yetkisizlik kararı aldı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, bu karara itiraz edeceklerini açıkladı.

31 Mayıs 2010'da Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara feribotuna İsrail güvenlik güçlerinin yaptığı müdahale sonrası 9 kişi yaşamını yitirmişti. Baskında yaralanan ve 3 yıl boyunca bitkisel hayatta kalan Uğur Süleyman Söylemez de 23 Mayıs 2014'te hayatını kaybetmiş ve ölü sayısı 10'a yükselmişti. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)