BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaLagarde'ın Euro Bölgesi'den beklentileri----

Lagarde'ın Euro Bölgesi'den beklentileri

Lagarde'ın Euro Bölgesi'den beklentileri
12 Aralık 2019 - 17:14 www.finansgundem.com

AMB Başkanı Lagarde, liderlik ettiği ilk politika toplantısının ardından yaptığı konuşmada enflasyon gelişmelerinini yakından takip ettiğini belirterek Euro Bölgesi için beklentilerini sıraladı.

Ekonomik istikrara yönelik bazı sinyaller olduğunu belirten Lagarde, enflasyon gelişmelerinin yakından takip edileceğinin altını çizdi.

Uzun bir süre destekleyici duruş gerektiğini ifade eden Lagarde, AMB'nin gerektiğinde tüm araçlarını ayarlamaya hazır olduğunu vurguladı.

Ticaretteki zayıf seyir ve küresel belirsizliğin yatırımların artmasını sınırladığını ifade eden AMB Başkanı, bankanın Euro Bölgesi için beklentilerini sıraladı.

Buna göre banka Euro Bölgesi 2019 büyüme beklentisini yüzde 1.1'den yüzde 1.2'ye yükseltti. 2020'de yüzde 1.1 büyüme öngören bankaya göre riskler hala aşağı yönlü, ancak daha az belirgin.

AMB'nin Euro Bölgesi enflasyon tahminleri 2019 için değişmeyerek yüzde 1.2'de kaldı. 2020 enflasyon tahmini yüzde 1'den yüzde 1.1'ye yükseldi. 2021 tahmini yüzde 1.5'ten yüzde 1.4'e geriledi ve 2022 tahmini yüzde 1.6 oldu.

Enflasyonu artırmak için önemli derecede teşvik gerektiğinin altını çizen Lagarde, hükümetlerin uzun vadeli büyüme potansiyelini artırması gerektiğine dikkat çekti. Lagarde mali alanı olan hükümetlerin adım atması gerektiğini ifade etti ve borçlu ülkelerin ihtiyatlı mali politikalar izlemesi gerektiğini ekledi.

Stratejik değerlendirmenin 2020 sonuna kadar tamamlanmasının amaçlandığını belirten Lagarde, bankanın akademisyenlere ve sivil topluma da danışacağını söyledi.

Banka Lagarde başkanlığında gerçekleştirilen ilk toplantıda faiz değişikliğine gitmedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)