BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaLagarde'dan Fed'e faiz artırımı önerisi----

Lagarde'dan Fed'e faiz artırımı önerisi

Lagarde'dan Fed'e faiz artırımı önerisi
06 Eylül 2015 - 15:40 www.finansgundem.com

IMF Başkanı Lagarde, Fed'in faiz artırmadan önce istihdam ve enflasyondan emin olması gerektiğini söyledi

IMF Başkanı Christine Lagarde, Ankara'daki G 20 toplantısının ardından Fed'in faiz oranlarını artırım süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Basının sorularını yanıtlayan IMF Başkanı, Fed'in faiz artrımadan önce fiyat istikrarından ve iş piyasasından emin olması gerektiğini söyledi.

Lagarde, "Fed uzun zamandır böyle bir Faiz artırım sürecine girmedi. Eğer faiz artıracaksa bunu geri dönmemek üzere yapmalı. Deneyip sonra da vazgeçmemeli." mesajı verdi.

Lagarde IMF yetkililerinin Fed'in elindeki verilerden tamamen emin olması; harekete geçmeden önce istihdam, işsizlik ve fiyat istikararı gibi konularda herhangi bir soru işareti bırakmaması gerektiği yönünde düşündüklerini aktardı.

İspanya Ekonomi Bakanı Luis de Guindos, G-20 toplantıları sırasından Fed yetkililerinin olası bir faiz artırımı ile ilgili kendi düşüncelerini açıkladıklarını aktardı. Guindos, "Para politikası ile ilgili faiz artırımı destekleyen ya da kaçınılması gerektiğini vurgulayan bir dizi görüş bildirdiler." dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)