BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaLagarde'dan 'değişiklik yok' mesajı----

Lagarde'dan 'değişiklik yok' mesajı

Lagarde'dan 'değişiklik yok' mesajı
08 Temmuz 2020 - 10:44 www.finansgundem.com

ECB Başkanı Lagarde, bankanın gelecek toplantıda politika değişikliğine gitmeyeceğinin sinyalini verdi

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, piyasaları sakinleştiren acil durum teşvikinin ardından bankanın gelecek toplantıda para politikasında değişikliğe gitmeyeceğinin sinyalini verdi.

ECB Başkanı, Financial Times ile Çarşamba günü gerçekleştirdiği mülakatta pandemi sonrasında alınan önlemlerin etkinliğini gösterdiğini belirtti. Yönetim Kurulu pandemi alım programını neredeyse ikiye katlayarak 1.35 trilyon euroya (1.52 trilyon dolar) çıkarmasının ardından ilk toplantısını yaklaşık bir hafta sonra gerçekleştirecek.

Lagarde, FT'ye yaptığı değerlendirmede “O kadar fazla şey yaptık ki ekonomik verileri dikkatlice değerlendirmek için zamanımız var.” dedi.

Lagarde'ın yorumları ekonomi sıçramaya başladıktan sonra bankanın etkin bir şekilde bekle ve gör duruşuna geçtiğini gösteriyor. İcra Kurulu üyesi Isabel Schnabel, Salı günü resesyonun beklenenden biraz daha ılımlı olabileceğini söyledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)