BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaLagarde: Uzun vadeli tahvil getirilerini yakından izliyoruz----

Lagarde: Uzun vadeli tahvil getirilerini yakından izliyoruz

Lagarde: Uzun vadeli tahvil getirilerini yakından izliyoruz
22 Şubat 2021 - 18:56 www.finansgundem.com

AMB Başkanı Lagarde "Euro Bölgesi'ndeki finansman koşullarının pandemi sırasında ekonomiyi destekleyecek kadar elverişli olup olmadığını değerlendirebilmek için nominal tahvil getirilerini yakından izliyoruz" dedi

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Christine Lagarde, Avrupa Merkez Bankası'nın, Euro Bölgesi'ndeki finansman koşullarının pandemi sırasında ekonomiyi destekleyecek kadar elverişli olup olmadığını değerlendirebilmek için nominal tahvil getirilerini yakından izlediğini söyledi.

Bu açıklamanın AMB'nin aşırı gevşek finansman koşullarını sabit tutma taahhüdüne rağmen, uzun vadeli tahvil getirilerinin artmakta olduğuna dair olası endişelere işaret ettiği belirtiliyor.

Christine Lagarde, Pazartesi günü bir Avrupa Parlamentosu etkinliğinde yaptığı açıklamada, finansman koşullarının hala uygun olup olmadığını değerlendirmek için takip ettiğimiz geniş tabanlı göstergeler içinde, risksiz gecelik swap oranları ve ülke getirileri özellikle önemli yer tutuyor" dedi.

Lagarde ayrıca, "Bankalar, hanehalklarına ve firmalara kredi fiyatını belirlerken bu getirileri referans olarak kullanıyor. Buna göre, AMB, uzun vadeli nominal tahvil getirilerinin gelişimini yakından izliyor" ifadelerini kullandı.

Piyasalarda gün sonu 22/02/2021

Küresel borsalardaki yeni tehdit yeşil balon

Yellen, Bitcoin’i uygun görmedi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)