BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaLagarde umut verici konuştu----

Lagarde umut verici konuştu

Lagarde umut verici konuştu
08 Nisan 2013 - 06:41 www.finansgundem.com

IMF Başkanı Lagarde, küresel ekonominin ciddi bir bölümünün daha iyi durumda olduğunu söyledi

IMF Yönetici Direktörü Christine Lagarde, küresel ekonominin büyük bir kısmının 1 yıl öncekine kıyasla daha iyi durumda olduğunu, ancak bazı risklerin devam ettiğini belirtti.
Asya'daki Boao forumuna katılan Lagarde, büyümenin, gelişmekte olan ülkeler arasında güçlenmeye ve genişlemeye devam ettiğini, ABD'de de toparlanmanın hız kazanmaya başladığını söyledi.
Lagarde, bu hafta içinde açıklanacak olan IMF Dünya Ekonomik Görünüm raporundan bazı kesitleri sunduğunu söyledi. IMF OCak'ta 2013'e ait büyüme tahminini yüzde 3.5'e indirirken, Euro Bölgesi için de 2. bir resesyon yılı öngördü.
"Yamalı toparlanma" risklerinin devam ettiğini söyleyen Lagarde, bu risklerin büyük oranda Avrupa'ya ilişkin endişelere odaklandığını belirtti. IMF Başkanı, "Birçok tarfta ilerlemeler kaydedilmiş olsa da, politika çözümlerinin tamamlanıp, etkisini göstermesi zaman alacak" dedi.
Mali risklerin büyüme üzerindeki olumsuz etkilerine de dikkat çeken Lagarde, ABD ve Japonya'da orta vadeli sıkıntıları örnek gösterdi. Para politikalarının etkisinin sınırlı olduğunu ve istenmeyen sonuçlar doğurabileceğini not düşen Lagarde, b,r yandan Japonya Merkez Bankası'nın geçtiğimiz haftaki parasal genişleme atağını överken, diğer yandan bu hamlenin de bahsedilen yönde bir hamle olduğunun altını çizdi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)