BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaLagarde: Toparlanma belirsiz ve dengesiz----

Lagarde: Toparlanma belirsiz ve dengesiz

Lagarde: Toparlanma belirsiz ve dengesiz
21 Eylül 2020 - 17:03 www.finansgundem.com

ECB Başkanı Lagarde, Kovid-19 krizinden toparlanmanın halen belirsiz ve dengesiz seyrini koruduğunu söyledi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, Kovid-19 sebepli ekonomik krizden toparlanmanın İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana görülen en büyük şok olduğunu ve halen belirsiz ve dengesiz olduğunu belirtti.

Lagarde, "Doğru ulusal ve Avrupa politikalarını uygulayarak, birlikte tek başımıza yapabileceğimizden daha fazlasını başarabiliriz. Avrupa düzeyinde, ölçek ekonomilerinin sağlanmasına yardımcı olmak için Dijital Tek Pazara doğru ilerleme hızlandırarak tamamlanmalıdır. Diğer yandan dijital firmalar, siber güvenlik ve veri koruma ile ilgili temel endişeleri ele alabiliriz" dedi.

Politika yapıcıların finans sektörünün sermayeyi gerekli yerlere aktarması için gerekli ortamı oluşturmaları gerektiğine işaret eden Lagarde, "Banka birliğini ve gerçek bir sermaye piyasası birliği kurmalıyız" dedi.

Euro Bölgesi ekonomisinin korona virüsten toparlanmasına ilişkin belirsizliğin sürmesi ile birlikte, ihtiyaç duyulması halinde, parasal teşviğin artırılabileceği taahhüdünü yineledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)