BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkLagarde: Parasal genişleme Almanya'ya rağmen devam edecek----

Lagarde: Parasal genişleme Almanya'ya rağmen devam edecek

Lagarde: Parasal genişleme Almanya'ya rağmen devam edecek
19 Mayıs 2020 - 11:59 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde, parasal genişlemenin Alman mahkemesinin yakın zamanda program karşısında verdiği karara rağmen devam edeceğini söyledi

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, Almanya'da üst mahkemenin programın yasallığını sorgulamasına karşın kurumun tahvil alım programlarını devam ettireceğini söyledi.

Lagarde, birçok Avrupa gazetesiyle gerçekleştirdiği Pazartesi günü yayınlanan mülakatında "Ne pandemi programı, ne de Eurosystem'ın 2015'ten beri tahvil aldığı önceki programla ilgili olarak hiç endişeli değilim. Fiyat istikrarı hedefini yerine getirme konusunda kararlılığımızı sürdürüyoruz." dedi.

Almanya'da anayasa mahkemesi bu ay, 2015'te başlayıp 2.7 trilyon euroluk (3 trilyon euro) tahvil alan ve hala süren varlık alım programınınkötü yan etki riskiyle orantılı olmayabileceği ve bu nedenle yasal olmayabileceğine hükmetmişti. Mahkeme ECB'ye ya da -programın aşağı yukarı çeyreğine denk gelen- Bundesbank'a programı açıklığa kavuşturması için üç ay süre tanıdı.

Largarde, ECB'nin bu beklenti karşısında duymaya hazır olduğunun sinyalini verdi. "Euro bölgesinde tüm ulusal merkez bankaları para politikasına bağlılık ve uygulamasında tam katılım göstermeli. Euro Bölgesi'ndeki her merkez bankası bağımsızdır ve hükümetlerden talimat almaz. Bu, antlaşma itibarıyla belirlenmiştir." dedi.

Dünya Ekonomik Forumu "küresel resesyon" dedi

Havacılık sektöründe zarar 314 milyar dolar

Yabancı ekonomistler faiz indirimi bekliyor

Rusya Merkez Bankası 6.6 milyar dolar sattı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)