BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiLagarde: İkinci yarıda toparlanma bekliyoruz----

Lagarde: İkinci yarıda toparlanma bekliyoruz

Lagarde: İkinci yarıda toparlanma bekliyoruz
02 Nisan 2019 - 17:56 www.finansgundem.com

IMF Başkanı Lagarde, "Kısa vadede resesyon beklemiyoruz, aslında yılın ikinci yarısında biraz toparlanma bekliyoruz" dedi.

IMF Başkanı Christine Lagarde, küresel ekonominin Ocak ayından bu yana ivme kaybettiğini ve bunun gelecek hafta başlayacak IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları öncesinde açıklanacak global ekonomi için görünüm raporunda bunun ortaya konacağını bildirdi.

Ancak kısa vadede küresel ekonomide bir resesyon beklemediklerini ifade eden Lagarde, "2019'un ikinci yarısında ve 2020'ye girerken büyümede biraz toparlanma bekliyoruz" diye konuştu.
Bununla birlikte büyümede toparlanmanın aşağı yönlü risklere karşı kırılgan olmasını beklediklerini ifade eden Lagarde, aşağı yönlü riskler arasında Brexit'i de işaret etti. 
Lagarde, "Küresel ekonomi hassas bir dönemde. Bu, bizim politikalarda yanlış adımlardan kaçınmanın yanı sıra, doğru politika adımlarını attığımzdan emin olmamız gerektiği anlamına geliyor" dedi.

Tesis, makina ve istihdam yaratıcı yatırımları artıracak bir ticaret entegrasyonu yolunun bulunması gerektiğini, ticari bariyerlerin yatırım ve istihdama zarar verdiğini anlatan Lagarde, "Ticaret politikasında yanlış adımlardan kaçınılmalı" diye konuştu. 
Yolsuzlukla mücadele tedbirlerinin artırılmasını isteyen Lagarde, yolsuzluğun azalmasının ülkelerin daha yüksek vergi gelirleri elde temlerinin yolunu açacağını vurguladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)