BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaLagarde: Enflasyonu hedefe getirmemiz gerekli ve getireceğiz----

Lagarde: Enflasyonu hedefe getirmemiz gerekli ve getireceğiz

Lagarde: Enflasyonu hedefe getirmemiz gerekli ve getireceğiz
22 Mart 2023 - 12:06 www.finansgundem.com

ECB Başkanı Lagarde, enflasyonun hala güçlü olduğunu ve enflasyonun izleyeceği patikaya yönelik belirsizliğin arttığını belirtti.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı (ECB) Christian Lagarde, çekirdek enflasyon dinamiklerinin güçlü olmaya devam ettiğini, ancak enflasyonu hedefe getirmeleri gerektiğini ve getireceklerini söyledi.

Enflasyonun hala güçlü olduğunu ve enflasyonun izleyeceği patikaya yönelik belirsizliğin arttığını belirten Lagarde, "Bu ortamda önemli olan, para politikamızın sınırlayıcı yönde güçlü şekilde çalışması. Yaptığımız faiz artırımlarının ekonomi üzerindeki etkilerini daha yeni görülmeye başlandı. Ancak bankacılık sektöründe yaşanan kargaşan bu etkilerin ekonomiye aktarımını daha güçlü hale getirebilir" dedi.

Çekirdek enflasyonun aşağı yönlü bir trend izlediğine dair açık kanıt göremediklerini de anlatan Lagarde, ücretlerdeki büyümeden kaynaklığı olarak ömaliyetlerin yukarı ittiği şokları daha uzun süre görebileceklerini vurguladı.

Lagarde: Euro Bölgesi'nde bankacılık sektörü dirençli

 

Lagarde: Enflasyon çok uzun süre çok yüksek kalabilir

 

ECB Başkanı Lagarde'dan faiz mesajı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)