BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaLagarde: Enflasyona aşırı tepki vermeyin!----

Lagarde: Enflasyona aşırı tepki vermeyin!

Lagarde: Enflasyona aşırı tepki vermeyin!
28 Eylül 2021 - 15:28 www.finansgundem.com

ECB Bakanı Lagarde, “Enflasyondaki geçici artışa aşırı tepki verilmemeli”

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, enflasyonun pandeminin etkileri geçtikten sonra düşeceğini öngörmeye devam ederken, fiyatlardaki geçici artışlara aşırı reaksiyon verilmemesi uyarısında bulundu.

ECB tarafından düzenlenen konferansta konuşan Lagarde, "Bir taraftan pozitif talep göçlerinin enflasyonu yüzde 2 hedefine doğru kalıcı şekilde kaldırabilmelerini beklerken, diğer taraftan orta vadeye taşınmayacak olan kısa vadeli arz şoklarına aşırı tepki verilmemesini sağlamak en önemli zorluğumuz" diye konuştu.

Lagarde, "Manşet enflasyonda ilerlemelere ancak, çekirdek enflasyon dinamiklerini yansıttıklarından emin olduğumuzda tepki veririz. Enflasyonda hali hazırda yaşanan artışı ülkede genele yayılmakta olduğuna dair işaret görmüyoruz" dedi.

Para politikasının odak noktasının ekonomiyi pandeminin yol açtığı acil durumun dışına çıkarmaya ve enflasyonun yüzde 2 hedefine sürdürülebilir şekilde yükseltmeye odaklanmayı devam ettirmesi gerektiğini belirten Lagarde, pandemiden sonra enflasyonun yüzde 2 hedefine yavaş şekilde yaklaşmasını beklediklerini vurguladı.

Fahiş fiyatlara karşı yeni önlemler

Moody's: Avrupa'da tüketici güveni hala sağlam

Faiz indirimi salgının etkilerini gidermek için ilk aksiyon!

Faizlerde yükseliş beklentisi

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Volkan28 Eylül 2021 15:55

    Kamu borçları enflasyon ile eritilecek, maliyet ağırlıkla banka ve sigorta şirketlerine ve dolayısı ile banka hissedarlarına çıkacak. Emeklilik fonunda akıllı seçim yapmak gerekebilir.Döviz korunaklı ama o kadar akıllıca bir seçim değil. Altın ve gümüşü kontrol ediyorlar. Ölmeyen sektörler ve çok dikkatli seçilmiş teknoloji sektörleri öne çıkabilir. Her türlü kimya ve enreji sektörü olabilir diye düşünüyorum ama emin de değilim.