BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiLagarde: Enflasyon yükselmeye devam edecek----

Lagarde: Enflasyon yükselmeye devam edecek

Lagarde: Enflasyon yükselmeye devam edecek
10 Haziran 2021 - 15:59 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, mayıs ayında yıllık yüzde 2 artan tüketici fiyatlarının yılın ikinci yarısında daha da yükseleceğini söyledi.

ECB Başkanı Christine Lagarde, Euro Bölgesi’nde mayısta yüzde 2,0 olarak açıklanan yıllık TÜFE’nin, enerji fiyatlarındaki artışla 2018’den bu yana en yüksek düzeye geldiği bir dönemin ardından yılın ikinci yarısında daha da yükselmeye devam edeceğini ancak sonrasında geçici etkiler yok olmaya başladıkça tekrar düşmesini öngördüklerini söyledi.

Lagarde’a ve ECB’ye göre güçlü iyileşmeye rağmen belirsizlikler de devam ediyor. Ekonomik görünüm hala pandeminin seyrine ve ekonomilerin yeniden açılmaya nasıl tepki vereceğine bağlı.

Lagarde’ın konuşmasından bazı satırbaşları ise şöyle:

Euro Bölgesi enflasyonun yılın ikinci yarısında geçici etkilerle daha da yükselmesi bekleniyor. Sonrasında geçici etkilerin ardından tekrar zayıflaması öngörülüyor.

Yılın ilk çeyreğinde Euro Bölgesi 0,3 daralmaya devam etti - GSYH 2019’un ilk çeyreğinin yüzde 5,1 altında kaldı. İş beklenti anketleri aktivitede bu yılın ikinci çeyreğinde ciddi bir iyileşme olduğuna işaret ediyor. Vaka sayıları azaldıkça faaliyetlerin yükseldiğini görüyoruz.

Marttaki yüzde 1,3 olan yıllık enflasyon nisanda yüzde 1,6’ya, mayısta yüzde 2,0’ye geldi. enerji fiyatları ve baz etkisiyle yüzde 2’ye kadar geldi. Çekirdek enflasyonda ise yükseliş daha zayıf.

2021 için enflasyon beklentilerini yukarı yönlü revize ettik.

ECB faiz oranlarını değiştirmed

Basel’den bankalara uyarı: Kriptoları sıkıca regüle edin!

ABD enflasyonunda 13 yıl sonra bir ilk!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)