BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiLagarde: Enflasyon 2022'de yavaş yavaş gerileyecek----

Lagarde: Enflasyon 2022'de yavaş yavaş gerileyecek

Lagarde: Enflasyon 2022'de yavaş yavaş gerileyecek
20 Ocak 2022 - 10:51 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, Euro Bölgesi'nde enflasyonun yavaş yavaş gerileyeceğini öngördüklerini söyledi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, Euro Bölgesi'nde enflasyonun ana yönlendiricisinin artan enerji fiyatları ve arz darboğazları olduğunu ve bu faktörlerin etkilerinde hafifleme olduğunda enflasyonun yavaş yavaş gerileyeceğini öngördüklerini söyledi.

Tedarik zincir problemlerinin yatışmakta olduğuna dair bazı işaretler görmekte olduklarını belirten Lagarde, Euro Bölgesi'nde enflasyonun 2022 yılında gerileceğini savunurken enflasyon oranını yüzde 3,2 olarak ahmin etti. 

Fransız radyo kanalı Inter'e yaptığı açıklamada Lagarde, Euro Bölgesi'nin ABD'den farklı bir durumda olduğunu da ifade ederek ECB'nin Fed gibi cesur şekilde hareket etmesine ihtiyaç olmadığını vurguladı.

Lagarde, "ABD'de ekonomik toparlanma döngüsü Avrupa'nın önünde. Bu nedenle bizim, Fed'in yapacağı öngörülen şekilde hızla hareket etmemize gerek yok" dedi.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Bailey'den "yüksek enflasyon" uyarısı

 

Almanya'da enflasyon 30 yılın en yüksek seviyesinde

 

ABD'de enflasyon uyarılarına yenileri ekleniyor

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)