BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaLagarde Draghi'nin yolundan mı gidecek----

Lagarde Draghi'nin yolundan mı gidecek

Lagarde Draghi'nin yolundan mı gidecek
15 Kasım 2019 - 06:55 www.finansgundem.com

Ekonomistler ECB'nin yeni başkanı Lagarde'ın selefi Mario Draghi'nin politikalarını takip edeceği görüşünde

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) yeni başkanı Christine Lagarde'nin selefine benzer politikaları izleyeceği görüşünün hakim olduğu Reuters anketine göre, Avrupa Merkez Bankası'ndan gelen kolay para Euro Bölgesi'nin zayıf ekonomisini canlandırmayacak.

ECB, ayda 20 milyar euroluk tahvil satın alarak tahvil alımlarına yeniden başladı ve Eylül ayında kapıyı gelecekteki indirimlere açık tutarken, mevduat oranını daha düşük seviyelere indirdi.

İleriye dönük göstergeler euro bölgesinde bir yavaşlama olduğunu gösteriyor, ancak gelecek yıl boyunca resesyon ihtimali son ankette yüzde 30'dan yüzde 25'e düştü. Önümüzdeki iki yıl için de yüzde 35'ten yüzde 30'a geriledi. 

ABD Federal Rezervi dahil birçok büyük merkez bankası ECB'nin politikalarını kolaylaştırırken, ABD-Çin ticaret savaşı ve Brexit'ten kaynaklanan riskler bulunuyor.

Reuters anketinde, enflasyonun gelecek yıl ortalama yüzde 1.2 olduğu tahmin edildi. 2021 için orta vadeli tahmin yüzde 1.4 idi,

Lagarde'nin gelecek yılki yavaşlamaya “senkronize mali müdahale” yapılmasını kolaylaştırmakta yardımcı olup olmadığı sorulduğunda, 43 ekonomistin yüzde 60'ı 'hayır' dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)