BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaLagarde: Dijital euroya geçiş olsa bile zaman alır----

Lagarde: Dijital euroya geçiş olsa bile zaman alır

Lagarde: Dijital euroya geçiş olsa bile zaman alır
21 Ocak 2021 - 17:33 www.finansgundem.com

ECB Başkanı Christine Lagarde, bankanın faiz kararı sonrasında açıklama metninden çıkardığı "kurdaki gelişmeleri izliyoruz" ifadesini toplantıya ilişkin basın toplantısında kullandı.

Avrupa Merkez Bankası faizlari değiştirmeme kararı sonrasında, Başkan Lagarde basın toplatısında ekonomiye ilişkin görünümün Aralık ayındaki önceki toplantıya oranla önemli bir değişim göstermediğini ifade ederken, görünüme ilişkin risklerin aşağı yönlü olmaya devam ettiğinin altını çizdi.

Bununla birlikte aşağı yönlü risklerin daha az belirgin olduğunu vurguladı.

Ekonomi 4. çeyrekte daraldı

Euro Bölgesi ekonomisinin 4. çeyrekte muhtemelen daraldığını da söyleyen Lagarde, pandeminin ilk çeyrek ekonomik aktivitesine de bozucu etki yapacağını belirtti.

Tecrübeli merkez bankası yöneticisi enflasyonda ise zayıf seyrin devam ettiğini ifade ederek, "Enflasyonda zayıflık görmeyi sürdürüyoruz.

Ancak pandeminin ortadan kalkması ile orta vadeli fiyat baskıları oluşacaktır. Önümüzdeki aylarda enflasyonda yükseliş bekliyoruz" dedi.

Dijital euro zaman alır

Lagarde, son dönemde sıklıkla gündeme gelen dijital euro konusunda da konuştu. Konu hakkında yapılan çalışmayı Nisan ayında tamamlayacaklarını belirten Lagarde, "O dönemde daha fazla bilgimiz olacak, ancak halen yanıtlanmayan çok soru var" dedi.

Dijital euro kullanımı olsa bile aynı zamanda banknotların da tedavülde kalacağını ifade eden Lagarde, "Dijital euro hemen olacak bir uygulama değil. Birkaç yıl alır" şeklinde konuştu.

Avrupa Merkez Bankası, faiz oranlarını değiştirmedi

Ekonomistlerden faiz kararında 'iletişim' vurgusu

Oxford: Yılın ilk yarısında faizler değişmez

Yılın devamında faizler sabit kalır mı?

TCMB yılın ilk kararında faizleri değiştirmedi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)