BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriLagarde: Dijital euro nakit para yerine geçmeyecek----

Lagarde: Dijital euro nakit para yerine geçmeyecek

Lagarde: Dijital euro nakit para yerine geçmeyecek
12 Ekim 2020 - 16:01 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde, Kovid-19 salgını sürecinde kimi alanlarda gerçekleştirilen yapısal düzenlemelerin dijital euro çalışmalarına ağırlık verilmesini sağladığını, ancak dijital euronun nakit paranın yerini asla almayacağını söyledi

"Nakit paranın 'kral' sayıldığı ülkelerde işler artık daha farklı yürüyecek" diyen Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, "Dijital ödemelere duyulan güvenin artmasıyla ECB dijital euroya karşı daha ciddi bir yaklaşım sergiliyor. Ancak dijital euro asla nakit paranın yerini almayacak." ifadelerini kullandı.

Kovid-19 salgını sonrası görünümü değerlendiren Lagarde, hizmet odaklı bir küreselleşme öngörüldüğü belirtti ve çok uluslu şirketlerin yüzde 60'ının Kovid-19 salgınına tepki olarak dijital teknolojileri daha fazla benimsediğini ifade etti.

Lagarde ayrıca Avrupa'nın çalışan nüfusunun yarısının uzaktan çalışma sistemine geçtiğini ve çalışanların sadece yüzde 10'unun ofise geri dönmek istediğini açıkladı.

İngiltere Merkez Bankası negatif faizleri değerlendiriyor

TCMB'den zorunlu karşılık hamlesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)