BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaLagarde, daha fazla faiz artışı bekliyor----

Lagarde, daha fazla faiz artışı bekliyor

Lagarde, daha fazla faiz artışı bekliyor
21 Eylül 2022 - 07:55 www.finansgundem.com

ECB Başkanı Lagarde, Önden yüklemeden sonra ECB'den daha fazla faiz artışı bekliyor.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, yetkililerin "tarihimizdeki en hızlı oran değişikliği" olarak nitelendirdiği ilk hamleleri önden yüklemelerine rağmen, önümüzdeki aylarda borçlanma maliyetlerinin daha fazla artacağını ifade etti.

Lagarde Frankfurt'ta yaptığı konuşmada, "Para politikamızı normalleştirme yolunda önemli adımlar attık, faiz artırımlarımızı önden yükledik. Önümüzdeki birkaç toplantıda faiz oranlarını daha da artırmayı umuyoruz" dedi. ECB'nin toplantı bazında kararlar alacağını ve herhangi bir eylemin gelen ekonomik verilere bağlı olacağını yineledi.

Lagarde, "Faiz oranlarının nihai olarak nerede sabitleneceği ve attığımız adımların boyutu, biz ilerledikçe enflasyon görünümünün nasıl gelişeceğine bağlı olacaktır" dedi.

Avrupa'nın ABD'de görülen talep kaynaklı enflasyonu yaşamadığının altını çizen Lagarde, ücret-fiyat sarmalı riskinin şimdiye kadar kontrol altına alındığını söyledi.

Lagarde, "Şu anda, enflasyon beklentileri bir dizi önlem arasında nispeten iyi bir şekilde sabitlenmiş durumda” dedi. Yine de, “bunu hafife almak akıllıca olmaz" diye konuştu.

Lagarde'ın tahvil ısrarı

 

Lagarde: Faizi yükseltmeye devam edeceğiz

 

Faiz kararı sonrası Lagarde'dan önemli açıklamalar

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)