BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiLagarde: Cari enflasyon artışına reaksiyon gösterilmemeli----

Lagarde: Cari enflasyon artışına reaksiyon gösterilmemeli

Lagarde: Cari enflasyon artışına reaksiyon gösterilmemeli
19 Kasım 2021 - 12:22 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, Banka'nın enflasyondaki cari yükseliş karşısında para politikasını sıkılaştırmaması gerektiğini söyledi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, erken bir sıkılaştırmanın ekonomide toparlanmayı rayından çıkarabileceğini vurguladı

ECB'nin frene basmak yerine ekonomide toparlanmayı artıracak destekler sağlamaya devam etmesi gerekmtiğini belirten Lagarde, "Enflasyonda bugün gördüğümüz yukarı yönlü baskının orta vadede ortadan kaybolmasını bekliyoruz. Para politikasının sıkılaştırması, şu anda enflasyonu yukarı çeken faktörler ortadan kalkmadan etkili olamaz" diye konuştu.

Varlık alımlarının uygun miktarda alınmaya dvam edilmesinin para politikası için önemli olmaya devam ettiğini belirten Lagarde, bunun toparlanmayı ve enflasyonda yüzde 2 hedefine sürdürülebilir şekilde dönülmesini destekleyeceğini vurguladı.

Lagarde ayrıca, para politikasının sıkılaştırılması için şartların yeterli, uygun seviyeye gelecek yıl içinde oluşmasının çok muhtemel görünmediğini de ifade etti.

Lagarde enflasyonun büyük oranda geçici olduğu görüşünü tekrarladı

 

Lagarde, ekonomideki tehlikeye dikkat çekti!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)