BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKYK faizlerinin silinmesi maddesi TBMM’de kabul edildi----

KYK faizlerinin silinmesi maddesi TBMM’de kabul edildi

KYK faizlerinin silinmesi maddesi TBMM’de kabul edildi
27 Ekim 2022 - 00:53 www.finansgundem.com

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) öğrenim kredisi borçlarının faizlerinin silinmesi maddesi TBMM’de kabul edildi

TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri süren "torba" kanun teklifinin 7'nci maddesi ile Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) öğrenim kredisi borçlarının faizlerinin silinmesi ilişkin düzenleme kabul edildi.

Meclis’te Genel Kurul’da; içerisinde KYK öğrenim kredisi borçlarının faizlerinin silinmesi; ‘melek yatırımcılara’ tanınan gelir vergisi istisnasının süresinin uzatılması, yıllık indirim tutarının 1 milyon TL’den 2,5 milyon TL’ye çıkarılması; Kur Korumalı Mevduat uygulamasının süresinin 31 Aralık 2023’e kadar uzatılması; işverenlerce işyerinde veya müştemilatında yemek verilmeyen durumlarda çalışanlara yemek parası olarak yapılacak nakit ödemelerin de gelir vergisi istisnasından yararlandırılması gibi pek çok maddenin yer aldığı Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri sürüyor.

MİLYONLARCA GENCİ İLGİLENİDİRİYOR

Teklifin 7’nci maddesi; milyonlarca genci ilgilendiriyor. Üniversite eğitimi sırasında KYK öğrenim kredisi alan gençler, borçlarının faizlerinden dert yanmıştı.

Bugün Genel Kurul’da görüşülen 7’nci madde kabul edildi. Böylece yasanın tamamı görüşülüp yürürlüğe girdiğinde KYK öğrenim kredisi borcu olan öğrenciler, yalnızca aldıkları kredi tutarı kadar geri ödeme yapacaklar. 

Meclis'te yoğun gündem! KYK borçları komisyonda

 

KYK borçları nasıl silinecek

 

KYK kredi borçları düzenlemesinde detaylar netleşiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)