BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKYK burs başvuruları ne zaman? 2017- 2018 burs ücreti ne kadar?----

KYK burs başvuruları ne zaman? 2017- 2018 burs ücreti ne kadar?

KYK burs başvuruları ne zaman? 2017- 2018 burs ücreti ne kadar?
09 Ekim 2017 - 11:08 www.finansgundem.com

KYK burs başvurularının ne zaman başlayacağına yönelik sorular devam ediyor. Kredi Yurtlar Kurumu’nun resmi sayfası üzerinden tarih araştırması yapan öğrenciler, bir yandan da 2017-2018 KYK burs ücretini araştırıyor.

Kısa bir süre önce yeni eğitim-öğretim dönemine başlayan üniversite öğrencilerinin gözü kulağı KYK burs başvuru tarihine çevrildi. Aylık olarak ön lisans ve lisansta 470; yüksek lisansta 940 ve doktora düzeyinde ise 1.410 TL destek veriliyor. Peki, geçen ekim ayında başlayan burs ve öğrenim kredisi başvuruları bu yıl ne zaman başlayacak?

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Edinilen bilgiye göre KYK burs ve öğrenim kredisi başvuruları için henüz bir tarih belirlenmedi. Ancak ekim ayı içerisinde başvuruların başlaması bekleniyor.

KYK’DAN BURS ALAN VGM’DEN ALABİLİR Mİ?

Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin 5. Maddesine göre KYK Bursu alan öğrenciler yükseköğrenim bursundan yararlanamaz.

ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR?

KYK’nın öğrenim kredileri “T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yükseköğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç par” olarak tanımlanıyor. Yani burstan farklı olarak bunu KYK’ya okul bittikten sonra geri ödemeniz gerekiyor.

ÖĞRENİM KREDİSİ BAŞVURULARI HERKESE AÇIK MI?

Krediler ön lisans, lisans ve yüksek lisans düzeylerine açık. Bunun yanı sıra burslarda olduğu gibi anne/babasını kaybetmiş açıköğretimdeki öğrencilerle iki yıllık bölümlerden mezun olup, dört yıllık programlara dikey geçiş sınavı ile kayıt yaptıran öğrenciler de bu haktan faydalanabiliyor. Bir öğrenci aynı anda hem burs hem de öğrenim kredisi alamıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)